Naslovnica Slovenija Slovenija v dobrodelni akciji za Karolino

Slovenija v dobrodelni akciji za Karolino

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenijo v zadnjih dneh ponovno povezuje nova humanitarna zgodba. To je zgodba o deklici Karolini, ki zaradi redke bolezni potrebuje gensko terapijo, zanjo pa je potrebno zbrati 2 milijona evrov. Solidarnostna zbiralna akcija je že stekla…
Slovenija v dobrodelni akciji za Karolino

Po Krisu in Urbanu je na vrsti pomoč za malo Karolino (foto: viljem-julijan.si/karolina)

V petek, 16. decembra 2022 sta starša deklice Karoline na posvetu z genetikom izvedela, da njuna hči boleha za izredno redko in hudo genetsko boleznijo, imenovano sindrom Cockayne. Ta bolezen povzroča pospešeno staranje, izgubo vida, sluha, invalidnost, mentalni zaostanek, težave s hranjenjem, občutljivost kože na sončno svetlobo, nizko rast, vizualne spremembe in že po nekaj letih tudi prezgodnjo smrt.

Starša sta predhodno pri deklici najprej opazila nenavadne težave z ravnotežjem, zato sta se obrnila na zdravnike specialiste. Po šokantni diagnozi pa je sedaj edino upanje za Karolino, ki je februarja letos dopolnila 4 leta, posebna genska terapija, katero pravkar razvijajo v ZDA in tudi na Portugalskem. Zato se je družina Karoline povezala z dobrodelnim Društvom Viljem Julijan in pričela se je nova vseslovenska akcija zbiranja sredstev.

Cilj zbirale akcije je zbrati 2 milijona evrov. Nakazila so možna prek SMS-jev z oznako na ‘karolina 5’ ali ‘karolina 10’ na številko 1919 ter z nakazilom donacije neposredno na TRR Društva Viljem Julijan. Sicer so ponekod po Sloveniji pohiteli in že organizirali dobrodelne dogodke za Karolino  – na primer na v vrtcu Dol in v Podružnični šoli Vače, ki sodi pod OŠ Gradec.

Za 12. maj pa se v Litiji napoveduje posebna dobrodelna malonogometna tekma, ko se bodo pomerile legende slovenskega in hrvaškega nogometa, prisoten pa bo tudi predsednik UEFA Aleksander Čeferin. Tudi ves izkupiček s te tekme bo šel za pomoč nesrečni deklici.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.