Naslovnica Gospodarstvo Teksas po zmagi Dallasa lepše čuti Slovenijo

Teksas po zmagi Dallasa lepše čuti Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes in jutri se gospodarstvo Slovenije spet intenzivno promoviralo v ZDA. Na vrsti je namreč dvodnevni dogodek ‘Texas Feels Slovenia’, ki poteka v Dallasu, seveda v navezi s košarkarsko ekipo Mavericksov in njenim zvezdnikom Luko Dončićem. Na srečo so Luka in tovariši ponoči premagali Kingse, sicer bi bila slovenska promocija najbrž precej prizadeta.
Teksas po zmagi Dallasa lepše čuti Slovenijo

Za novo promocijo Slovenije v ZDA je bilo tudi  letos vloženega veliko truda (foto: Spirit Slovenija)

Ideja o promociji slovenskega gospodarstva v ZDA prek NBA ekipe Dallasa in je sicer nesporno dobra ideja, a se je izvedba projekta morala soočiti z nepredvidenimi težavami. Prva promocijska akcija Slovenije v Teksasu se je leta 2020 zaradi pandemije koronavirusa končala predčasno, leta 2021 je akcija zaradi omejevalnih proti-koronskih ukrepov odpadla, lani pa je bila ponovno na vrsti takoj po sprostitvi potovalnih in drugih omejitev.

Slovenska turistična organizacija (STO) je tako lanskega 5. marca v Dallasu lahko uspešno izpeljala ‘I FEEL SLOVENIA night’, zato so letos od skupne akcije promocije celotnega slovenskega gospodarstva pričakovali še več. A tudi letos se je pojavilo povsem nepričakovano tveganje. Moštvo Dallas Mavericks, ki je sodilo celo med favorite za najvišja mesta, se je namreč znašlo v hudi tekmovalni krizi.

Če Luka Dončić in tovariši danes zgodaj zjutraj po slovenskem času ne bi premagali Kingse iz Sacramenta (123:119), bi bilo razočaranje ogromno in bi veliko vloženega truda javnega agencije Spirit Slovenija padlo v vodo. Tako pa so zelene zastavice ‘I feel Slovenija’ po koncu dobljene tekme le zaplapolale, pa tudi ostali promocijski dogodki so in bodo minili v precej boljšem vzdušju. Agencija je tako danes v Dallasu izpeljala poslovno-investicijsko konferenco.

Osrednji temi sta bili spoznavanje poslovno-investicijskega okolja v Dallasu in v Sloveniji, predstavljeni so bili primeri uspešnih poslovnih zgodb slovenskih podjetij na trgih ZDA, sledili pa so še individualni poslovni pogovori ter mreženje med slovenskimi in ameriškimi podjetji (B2B srečanja). Poleg tega je STO izpeljala delavnico ‘Texas Feels Slovenia’.

Tam  se je 40 organizatorjem potovanj in turističnim agencijam iz ZDA predstavilo 15 slovenskih turističnih ponudnikov in destinacij. Jutri bo jutri slovenska delegacija obiskala več podjetij ter opravila poslovne pogovore s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Texasa, s svetovalnimi podjetji in z drugimi predstavniki poslovnega okolja ZDA.

Prvotno dvodnevna akcija pa bo kot kaže trajala tudi v soboto, 8. aprila, ko ob 2.30 po slovenskem času Maverickse na domačem parketu čaka predzadnja tekma rednega dela sezone proti Chicagu, ki jo morajo Teksašani na vsak način zmagati, če želijo v končnico.  Ta košarkarski dvoboj bo v znamenju ‘I Feel Slovenia Night’, STO ga bo skupaj z Uradom Vlade RS za komuniciranje (UKOM) in Turizmom Ljubljana izkoristia za široko promocijo Slovenije z oglaševanjem na in ob igrišču.

Dallaška Dvorana American Ailines Center bo spet obarvana zeleno, predvajana bosta promocijska videa Slovenije, navijači bodo prejeli zelene šale ‘I Feel Slovenia’, nastopili pa bodo tudi slovenski košarkarski akrobati Dunking Devils.“Spirit Slovenija je v zadnjih dveh letih na trgu ZDA že izvedel dve oglaševalski kampanji pri globalni medijski hiši CNN, s katerima je promoviral investicijske priložnosti v Sloveniji.

S kampanjama je uspešno dosegel okoli 200 milijonov gledalcev ter ustvarili pozitivno podobo pri 80% poslovnežev in investitorjev na trgih Evrope, ZDA, Azije in Bližnjega vzhoda,” pa so o ostalih promocijah na trgu ZDA v zadnjih letih še spomnili z javne agencije Spirit Slovenija.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.