Naslovnica Slovenija Brazilski karneval prihaja v Maribor

Brazilski karneval prihaja v Maribor

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihaja čas pusta, ki ga v Sloveniji običajno zaznamujejo Kurenti in sorodne tradicionalne lokalne maske. Tokrat pa so se v Mariboru odločili, da za preganjanje zime posežejo po vročem in obenem preverjenem mendarodnem receptu – brazilskemu karnevalu.  Brazilski karneval 2Nastopi rojakov Marcosa Tavaresa bodo obiskovalce z glasbo in plesom ponesli na pisane ulice Ria de Janeira (foto: IP PR)

 

Bliža se pustni čas, ki po ljudskem izročilu na različnih koncih sveta naznanja 40 dnevni post, preganja zimo in kliče pomlad. Zraven Beneškega karnevala je v svetu zagotvo najbolj poznan karneval v Riu de Janeiru, ki ulice velemesta napolni z glasbenimi ritmi sambe, odličnimi plesalci in neizmerno zabavo. Zato bo uvod letošnje v pustno rajanje v Europarku napovedal prav brazilski spektakel.

V soboto, 10. februarja, se v mariborskem nakupovalnem središču obeta brazilski karneval, ki bo s svojim temperamentom priklical skomine po vročem poletju. Ob 11., 16. in 18. uri bo nastopila nagrajena plesno-glasbena skupina Bahia Dance Group, ki je poznana po bogati kostumografiji in izjemnih koreografijah, osnovanih na živahnih brazilskih ritmih.

Po vsakem nastopu se bodo lahko obiskovalci z nastopajočimi tudi fotografirali, razen seveda tistih, ki jim ljubosumni partnerji slikanja v vročimi Brazilkami in Brazilci ne bodo dovolili. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.