Naslovnica Slovenija Velika ‘Drobtinica’ za pomoči potrebne slovenske otroke

Velika ‘Drobtinica’ za pomoči potrebne slovenske otroke

Avtor: Spletno Uredništvo

Rdeči križ Slovenije bo jutri po vseh državi izpeljal osrednji del letošnje akcije Drobtinica, med katero bodo na stojnicah pred večjimi trgovskimi centri zbirali pomoč za prehrano socialno najbolj ogroženih otrok. Akcija Drobtinica bo na vrsti že sedemnajstič, letos bo namenjena osnovnošolcem. 

otrociVsaka ‘Drobtinica’ povrne nasmeh na otroške obraze (foto:pixabay.com)

Otroci so ena najbolj ranljivih družbenih skupin in v Rdečem križu Slovenije jih še posebej skrbi za tiste otroke, ki živijo v pomanjkanju, ali trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem je bilo po podatkih Statističnega urada Slovenije lani v Sloveniji revnih skoraj 280.000 oseb ali 14% vseh prebivalcev. Med njimi je kar 46.000 mladoletnih otrok, kar predstavlja 12% vseh mladoletnih otrok v Sloveniji. In prav njim je namenjena akcija Drobtinica 2017.

V območnih združenjih RKS letos z enodnevno kampanjo Drobtinica zbirajo sredstva za šolske sklade v svojih okoljih. V preteklih 16 letih so s tako zbranimi sredstvi zagotovili več kot 30.000 toplih obrokov za socialno ogrožene osnovnošolce v okoljih, kjer je kampanja potekala. Akcijo podpirajo tudi nekatera večja trgovska podjetja – Mercator, Spar, Tuš in Jager. Eni bodo prispevali sredstva, drugi hrano, vsa pa bodo tudi gostila stojnice za vsakoletno humanitarno kampanijo RKS.

Večina letošnjih Drobtinic se bo odvila jutri, v soboto, 14. oktobra 2016, v dopoldanskem času in sicer v območnih združenjih RKS Lenart, Šmarje pri Jelšah, Domžale, Gornja Radgona, Murska Sobota in Cerknica so Drobtinice uspešno izvedli. Skupno pa bo akcija potekala v 36 območnih združenjih RKS Ajdovščina, Cerknica-Loška dolina-Bloke, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Grosuplje, Ilirska Bistrica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kranj, Lenart, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Metlika, Mozirje-Zgornja Savinjska dolina, Murska Sobota, Ormož, Postojna-Pivka, Ptuj, Radlje ob Dravi, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trebnje, Tržič, Velenje, Zagorje ob Savi in Žalec.

“Kdo bi želel pomagati socialno ogroženim osnovnošolcem, bo to lahko storil na kateri od več kot 100 stojnic po celotni Sloveniji, ali pa kar prek SMS  – na 1919 s ključno besedo ‘DROBTINICA’ za 1 evro prispevka in ‘ DROBTINICA5’ za 5 evrov prispevka,” še sporočajo z RKS. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.