Naslovnica Slovenija V četrti tranši za skoraj 40 milijonov evrov izplačil

V četrti tranši za skoraj 40 milijonov evrov izplačil

Avtor: Spletno Uredništvo

Pravkar je bila nakazana četrta tranša mesečnega temeljnega dohodka, tako da je danes sredstva državne pomoči prejelo 45.424 samozaposlenih, družbenikov, kmetov in verskih uslužbencev. Skupno je bilo izplačanih 39.835.600,94 eur.

V četrti tranši za skoraj 40 milijonov evrov izplačilSeznam vseh prejemnikov mesečnega temeljnega dohodka je objavljen na spletni strani FURS-a (foto pixabay.com)

  

Kot je bilo predvideno v Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) je Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) pravkar nakazala mesečni temeljni dohodek za obdobja v marcu, aprilu in maju, za katera so bili posamezniki upravičeni. Kot je znano, za ‘polovični’ mesec marec mesečni temeljni dohodek znaša 350 evrov, medtem ko za ‘polna meseca’ april in za maj znaša 700 evrov.

Gre za upravičence, ki v obdobju, ko so bile razglašene izredne razmere zaradi pandemije koronavirusa, niso mogli opravljati svoje dejavnosti ali so jo opravljali v bistveno zmanjšanem obsegu. Pri tem gre za zelo različne družbene skupine, prav tako pa tudi izplačila niso povsem enaka. »Upravičenci, ki v zavarovanje niso vključeni za celotni mesec ali za polni zavarovalni čas, pa so prejeli ustrezni sorazmerni del mesečnega temeljnega dohodka glede na delež vključitve v zavarovanje za posamezni mesec.

Polnega izplačila v današnji tranši niso prejeli upravičenci, ki so do polnega zavarovalnega časa vključeni kot starši (na podlagi drugega odstavka 19. člena ZPIZ-2),« so še pojasnili z Ministrstva za finance. Tem staršem-upravičencem pripada mesečni temeljni dohodek v celotnem znesku, razlika za mesec marec in april pa jim bo izplačana 24. junija. Seznam prejemnikov temeljnega dohodka je objavljen na spletnem mestu FURS-a. Sicer je bilo danes skupno izplačanih kar 39.835.600,94 eur.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.