Naslovnica Šport KZS je na dobri poti, da izpelje vse poletne aktivnosti za mlajše košarkarje

KZS je na dobri poti, da izpelje vse poletne aktivnosti za mlajše košarkarje

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je v pričetku tega tedna posvetila najmlajšim košarkarjem. Najprej je objavila svežo novico o zasedenosti poletnih taborov (KZS), nato pa je predstavila še razpis za septembrsko serijo predstavitev’ Igrive košarke’.

KZS je na dobri poti da izpelje vse poletne aktivnosti za mlajše košarkarjeKljub številnim komplikacijam zaradi pandemije bo KZS poskusila izpeljati vse svoje poletne aktivnosti, ki so namenjene domačemu košarkarskemu pomladku (foto: FB KZS)

  

Čeprav so pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) zaradi izbruha pandemije koronavirusa morali svoje poletne košarkarske tabore zamakniti z začetka šolskih počitnic na mesec avgust, se zanimanje za te tradicionalno odlično obiskane kampe ni zmanjšalo. S KZS so tako sporočili, da v dekliški in fantovski kategoriji trenutno ni več prostih mest. 

»V kolikor se bodo sprostili določeni ukrepi in omejitve za zajezitev širjenja koronavirusa in se bodo s tem našla dodatna prosta mesta, bomo prijave ponovno odprli,« so še zapisali na spletni strani KZS. Prijave pa še vedno sprejemajo za otroško kategorijo, tako za najmlajše košarkarice, kot tudi za košarkarje. Otroški tabor bo v Strunjanu med 16. in 21. avgustom.

Letos je mednarodni del tabora za dekleta, ki je v preteklosti potekal pod okriljem FIBA Europe, zaradi pandemije odpadel. Vendar pa bodo slovenske mlade košarkarice in njihovi moški kolegi pod okrljem KZS vseeno obiskali Postojno. Spremenil se je le termin – letošnji tabor bodo mlade košarkarice in košarkarji oddelali istočasno, natančneje med 9. in 15. avgustom.

Če bi se zdravstvene razmere do tedaj spet tako poslabšale, da bi morali tabor dokončno dopovedati, bodo vsem vrnili prijavnine. KZS pa že načrtuje tudi aktivnosti po koncu šolskih počitnic, oziroma v novem šolskem letu. Zato je že objavila razpis za predstavitve ‘Igrive košarke za leto 2020’, ki so namenjene otrokom od 4. do 9. leta starosti.

»Ob ugodnih razmerah glede epidemiološke slike Slovenije se bo Igriva košarka izvajala v začetku novega šolskega leta, in sicer med 7. septembrom in 2. oktobrom. Klub ima možnost dveh brezplačnih predstavitev v istem terminu. S projektom Igriva košarka skušamo pri KZS košarko popularizirati in ji omogočiti še boljšo prepoznavnost med najmlajšimi,« pravi KZS.

Vendar pa sledi še opozorilo, da morajo gostitelji predstavitev preveriti, ali bo posamezna šola (zaradi morebitnih zdravstvenih omejitev) potrdila izvedbo programa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.