Naslovnica Magazin Novo spletno mesto z informacijami o ponarejanju in piratstvu

Novo spletno mesto z informacijami o ponarejanju in piratstvu

Avtor: Spletno Uredništvo

S Tržnega inšpektorata Republike Slovenije so spomnili, da se letos 10. junija praznuje Svetovni dan boja proti ponaredkom, zato so prav danes namenu predali novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu, ki se imenuje ‘originalen.si’.

Novo spletno mesto z informacijami o ponarejanju in piratstvuNa tej fotografiji ni prav nič originalnega – vse ure so ponaredki (foto: Nichtvermittelbar/commons.wikimedia.org)

 

Svetovni dan boja proti ponarejanju 2020 je že dvaindvajseti po vrsti, ustanovile pa so ga države članice ‘Globalne mreže proti ponarejanju (GACG). Cilj organizacije je izpeljava niza lokalnih, nacionalnih in regionalnih prireditev, kjer sta v fokusu problematiki ponarejanja in piratstva.

Dogodki ‘Svetovnega dneva boja proti ponaredkom (WAC)’ običajno povsod po svetu potekajo na isti dan, posamezno pa jih organizirajo lokalna združenja, ki samostojno odločajo o vsebinah. V počastitev WAC je tokrat v Slovemiji delovati novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si.

»Namen spletnega mesta original.si je ozaveščanje javnosti o problemu ponarejanja in piratstva ter gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za družbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potrošnike. Obenem je cilj seznaniti potrošnike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za njihovo zdravje in varnost.

Spletno mesto vsebuje mnogo informacij o intelektualni lastnini in koristnih nasvetov za potrošnike in podjetja, med drugim kako prepoznati ponaredke in se jim izogniti pri nakupu prek spleta ter kako prepoznati spletne strani z nezakonito vsebino,« so sporočili s Tržnega inšpektorata RS, medtem ko portal sodi pod okrilje Urada RS za intelektualno lastnino.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.