Naslovnica Oglaševanje Turistična kmetija Pri Alenki

Turistična kmetija Pri Alenki

Avtor: Spletno Uredništvo

Odlična točka za prijetni podeželski oddih, različna praznovanja….

Sredi idilične pokrajine se nahaja naša turistična kmetija…. (foto: mmkaucic.si)

Turistična kmetija Pri Alenki se nahaja sredi narave – v prijetni, mirni vasici v Gornjih Ivanjcih v Slovenskih Goricah, ki je naravnost idealna za oddih na podeželju ali za praznovanje različnih pomembnih dogodkov ali obletnic. Smo lahko dosegljivi iz približno 8 km oddaljene Gornje Radgone in iz 3 km oddaljenega izhoda Grabonoš na avtocesti Maribor- Murska Sobota.

Naša družinska kmetija deluje kot turistično-kmetijski gospodarski subjekt že vse od leta 1993 (v poslovne registre je vpisana pod imenom M.M. Kaučič). Ena od primarna dejavnost kmetije je reja živali, tako da običajno redimo okrog 300 bikov, 15.000 kokoši nesnic in 20 prašičev.

Poleg tega se ukvarjamo še z gojenjem klasičnih kmetijskih pridelkov, sadja, zelenjave in pa tudi s čebelarstvom. Doma imamo kar 100 čebeljih panjev, zato lahko proizvajamo tudi več vrst medu. A to še zdaleč ni vse, saj se od leta 2001 ubadamo tudi s proizvodnjo doma narejenih testenin.

Turistično-gostinska ponudba

Na turistični kmetiji pri Alenki vam ponujamo številne okusne jedi iz domače kuhinje. Po dogovoru oz. rezervaciji vam pripravimo klasična kosila, malice, večerje, nudimo pa vam tudi narezke, gibanice, kvasenice, langaš in razne ostale slovenske kmečke jedi.

Pri nas lahko praznujete rojstne dneve, poroke in ostale pomembne družabne dogodke, stranke pa se lahko dogovorite za ponudbo hrane s samopostrežnim ruskim oz. švedskim bifejem, ploščami ali porcijsko postrežbo.

Postregli vam bomo najboljše domače kulinarične dobrote …. (foto: mmkaucic.si)

Dvorane

V turistični kmetiji Pri Alenki smo vam na voljo za najrazličnejša praznovanja in prireditve tudi za večje skupine gostov. Izbirate lahko med tremi dvoranami. Glavna dvorana lahko sprejme do 80 ljudi, ob tej dvorani pa se nahaja tudi dobro založen šank.

Poleg glavne dvorane se nahaja manjša dvorana za skupine do 40 ljudi. Največja pa je naša zunanja dvorana, ki je klimatizirana in priljubljena predvsem poleti, lahko pa sprejme vse do 130 ljudi.

Prenočišča

Vsaka zabava se prej ali slej konča in potem je potrebno oditi tudi domov. Na kmetiji Pri Alenki pa vam omogočamo, da po dobri ‘čagi’ pri nas tudi prenočite in se šele naslednji dan povsem spočiti šele po dobri kavici brezbrižno odpravite na pot.

Našo ponudbo so namreč dopolnili z 10 sobami različnih namestitvenih zmogljivosti,  skupno pa je za goste na voljo 20 ležišč. Vsaka spalnica ima svojo kopalnico s tušem, umivalnikom, ogledalom in straniščem, prav tako ima tudi svoj TV in internetni dostop.

Večina sob ima izhod na balkon, poleg tega je v poslopju tudi dvigalo, s katerim lahko prav vsi gostje (starejši, invalidi, osebe z gibalnimi težavami) na enostaven način pridejo do svojih spalnic.

Prenočišča so sicer  na voljo tudi za vse zunanje goste, ki bi jih službena pot ali turistična trasa pripeljala v naše kraje.

Ponudba domačih izdelkov

Pomemben del razkošne palete ponudbe turistične kmetije Pri Alenki tvorijo razni kmetijski pridelki in izdelki. V naši ponudbi so tako različne sorte olj in domačega medu, mlinci, jajca, in mesnine.
Posebno mesto v naši prodajni ponudbi imajo testenine. Doma namreč že več kot 20 let izdelujemo polnozrnate testenine, pirine, jušne, pisane, iz korenčka in testenine za prilogo.

Vse naše prodajne artikle lahko kupite neposredno na kmetiji Pri Alenki, v trgovinici Alenkina Špajza v Gornji Radgoni, na naših stojnicah v trgovskih centrih Mercator Tabor Maribor in Supernova Qlandia Maribor ter tudi na Bolšjem sejmu Maribor, sodelujemo pa tudi z mrežo Lidl oz. z ‘Lidlovo lojtrco domačih’.

Z našimi proizvodi oskrbujemo številne javne zavode, kot so šole, vrtci in bolnišnice, poleg tega pa distribuiramo tudi nekatere lokalno pridelane in predelane mlevske izdelke.

Trgovina Alenkina Špajza

Ker smo na turistični kmetiji Pri Alenki zelo marljivi, proizvajamo ogromno različnih kmetijskih pridelkov in izdelkov, zato smo že pred časom odprli tudi svojo trgovino. Poimenovali smo jo ‘Alenkina Špajza’, nahaja pa se avtobusni postaji v Gornji Radgoni.

Tudi tam lahko stranke izbirajo med sezonskim sadjem in zelenjavo, več sortami meda, raznimi vrstami doma narejenih marmelad, testenin, olja, kisa, sokov, kosmičev, mesnih in mlevskih izdelkov (moke, kaše, zdrobi) in celo čajev.

V Alenkini Špajzi prodajamo vso to svojo domačo robo, našo ponudbo pa dodatno dopolnjujejo sezonski pridelki, ki prihajajo s preverjenih bližnjih kmetij.

Lokalne znamenitosti

Lokacija kmetije Pri Alenki obiskovalcem omogoča obisk številnih turističnih znamenitosti, ki se nahajajo v neposredni bližini in so lahko dosegljive ne glede na prevozno sredstvo (tudi peš).

Omeniti velja Negovski grad, Sitarjev mlin, Negovsko jezero (ki se nahaja v sklopu Krajinskega parka Negova), hišo Ivana Krambergerja, Ivanjševsko slatino in Ivanjševski vrelec, Blaguško jezero (ribolov, izletniška točka z glamping resortom, izposoja čolnov in SUP desk), pa tudi Vinska fontana Kapela in živalski vrt Sikalu Zoo nista daleč od nas.

Pri nas pa lahko praznujete tudi različne življenske dogodke kot so: rojstvo, krst, poroka, rojstni dnevi…. (foto: mmkaucic.si)

Turistična kmetija Pri Alenki, kjer poleg zvrhanega koša domačih dobrot doživite tudi pristen stik z naravo!

Turistična kmetija Pri Alenki
Gornji Ivanjci 21
9245 Spodnji Ivanjci

Kontakti:
Tel: +386 (0)2 560 90 90
Gsm: +386 (0)31 846 680
E-mail: mmkaucic@gmail.com
Spletna stran: www.mmkaucic.si

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.