Naslovnica Šport Slovensko reprezentanco čakata tekmi proti Hrvaški in Katarju

Slovensko reprezentanco čakata tekmi proti Hrvaški in Katarju

Avtor: Spletno Uredništvo
Večji del slovenske članske nogometne reprezentance je že pripotoval v Doho, kjer varovance selektorja Matjaža Keka čakata dve prestižni pripravljalni tekmi. V soboto najprej s svetovnim podprvakom Hrvaško, v torek pa še z domačo izbrano vrsto Katarja.
Slovensko reprezentanco čakata tekmi proti Hrvaški in Katarju

Selektor slovenske članske nogometne izbrane vrste Matjaž Kek (foto: FB NZS)

V prvi skupini, ki je odpotovala v Katar, je bil tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. Poleg njega se je v tej prvi rundi na pot z ljubljanskega letališča odpravilo še strokovno vodstvo reprezentance  in prvih 6 nogometašev – Benjamin Šeško, Gregor Sikošek, Tomi Horvat, Luka Zahović, Adam Gnezda Čerin in Jure Balkovec. Od drugje so direktno v Katar odpotovali še Jan Oblak, Žan Karničnik, Miha Blažič, Miha Mevlja in Andraž Šporar.

Ostali so v Doho postopno prispeli danes, ob 20. uri po lokalnem času naše čaka tudi uvodni trening. Na njem bo v novi vlogi trenerja debitiral dolgoletni igralec slovenske reprezentance Boštjan Cesar. Sicer naše v Katarju čakata prestižni pripravljalni tekmi. V soboto (26. marca) se bodo najprej pomerili s sosedi – s svetovnimi viceprvaki  Hrvati, nato pa je za prihodnji torek (29. marca) predvidena še tekma z domačo izbrano vrsto Katarja.

Tekmi v Dohi bosta za Slovenijo prva priprava za junijski začetek nastopov v UEFA Ligi narodov. Tedaj bo Slovenija prvič nastopila v Ligi B, kjer bo merila moči s Švedsko, Srbijo in Norveško. Slovenijo torej tako v prihodnjih dneh , kot tudi junija čakajo zahtevni nasprotniki. Za Hrvate in Katarce pa bo tekma proti Sloveniji priprava na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 21. novembrom in 18. decembrom letos gostil prav Katar.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.