Naslovnica Oglaševanje Turistična domačija BUBEC – primorsko gostoljubje in pristna domača kuhinja

Turistična domačija BUBEC – primorsko gostoljubje in pristna domača kuhinja

Avtor: Spletno Uredništvo

Odlična destinacija za lep izlet z domačim kosilom ali pa se odločite za večdnevno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi….

Prijetno doživetje z nepozabnimi trenutki… Vse to je naša turistična domačija… (foto: domacija-bubec.si)

V Turistični domačiji Bubec se že od več kot 15 let trudimo, da našim gostom ob obisku pripravimo prijetne in kar se da nepozabne trenutke. Da bi zadovoljili prav vse obiskovalce, vedno poskrbimo za kombinacijo pristne domače kuhinje, primorskega gostoljubja in sproščujočega stika z naravnim okoljem.

Turistična domačija Bubec se nahaja v zaselku Brce in je v zračni črti le približno 2 kilometra oddaljena od Ilirske Bistrice. Do nas najlažje pridete tako, da z glavne ceste Ilirska Bistrica – Podgrad na mostu čez reko Reko zapeljete skozi vas Zarečje in nato zavijete na levo, kjer se nahaja dolina potoka Posrtev.

Za tiste z bolj avanturistično-raziskovalno žilico pa je na voljo tudi druga pot do Turistične domačije Bubec (iz smeri vasi Pregarje), ki  poteka po stranskih poteh in je zelo primerna za kolesarsko potepanje ali pešačenje in odkrivanje skritih kotičkov Brkinov.

Potok Posrtev, ob kateremu se nahaja domačija Bubec, je namreč obdan z gozdovi, travniki, in pašniki. Zato se lahko naši gosti resnično naužijejo svežega podeželskega zraka in občutijo pristen stik z neokrnjenim naravnim okolišem.

Tik ob domačiji se pričenjajo urejene gozdne poti, v neposredni bližini pa se nahajajo še prostor za piknike, šotorjenje in pa tudi balinišče. Turistična domačija Bubec je posebej primerna za družine z otroci, saj imamo urejeno sodobno otroško igrišče s plezali, gugalnicami, trampolinom in z drugimi igrali, ki je ograjeno.

Takoj na drugi strani ograje pa se nahajajo ljubke srnice, čudoviti pavi, rogati mufloni, radovedni damjaki, simpatične račke…Tako se lahko pri nas v senci mogočnega oreha brezskrbno posvetite opazovanju različnih divjih in domačih živali, medtem ko se vaši otroci zabavajo v povsem varnem okolju.

Ogleda vredni so tudi naš vrt, razobešeni starinski kmečki pripomočki in soba z lovskimi trofejami. Tiste z ribiško žilico bodo najbrž še najbolj zanimale postrvi iz potoka Posrtev. Prav postrvi so sicer tudi najbolj priljubljen artikel v naši bogati kulinarični ponudbi.

Če se boste odločili preživeti nekaj dni oddiha na naši turistični domačiji, se lahko odpravite na krajše izlete – tako na morje, v jame ali pa v gore. V manj kot pol ure vožnje ste namreč že lahko na Sviščakih (od koder se nato lahko povzpnete na 1796 m visok Snežnik), v Parku Škocjanske jame ali pa že namakate noge v morju Kvarnerskega zaliva.

Naša gostinska ponudba bo navdušila še tako zahtevne gurmane…(foto: domacija-bubec.si)

Turistična ponudba

Na naši domačiji vam bomo rade volje postregli s svojimi specialitetami, po katerih smo znani naokrog – postrvmi na žaru in domač kruhom iz kmečke peči. Vendar pa ponujamo tudi obilico drugih dobrot, kot so razne jedi z žara (čevapčiči, nabodala, fileti…), hladni narezki (domači pršut, panceta, klobase, vratovina…) in domače sladice (palačinke, tortice, sorbeti…).

Poleg okusnih obrokov in osvežilne pijače vam na Turistični domačiji Bubec nudimo tudi turistična prenočišča – na voljo je 12 ležišč. Vendar to še zdaleč ni vse. Pri nas lahko namreč neposredno kupite tudi postrvi iz naše družinske ribogojnice in vedno zelo cenjena domača kokošja jajca.

Po dogovoru vam lahko uredimo udeležbo pri športnem ribolovu v domačem ribniku in pa tudi na bližnjih akumulacijskih jezerih Mola in Klivnik, ki sta od naše lokacije oddaljeni samo nekaj minut vožnje (v zračni črti sta le 2 do 3 kilometra stran).

Priporočamo pa vam, da nas najprej kontaktirate. Turistični domačija Bubec je običajno odprta vse vikende med 1. majem in 1. novembrom (odvisno od vremenskih razmer in morebitnega dogovora z obiskovalci).

Uživali pa boste tudi ob pogledu na doma rejeno divjad…(foto: domacija-bubec.si)

Kako torej lahko združite odkrivanje skritih kotičkov Slovenije, užitke v neokrnjeni naravi, rekreacijo v okolju brez gneče in okusno domačo primorsko pojedino? Z obiskom Turistične kmetije Bubec!

TURISTIČNA DOMAČIJA BUBEC
Brce 10
6250 Ilirska Bistrica

Kontakti:
Tel: +386 (0)5 714 66 17
Gsm: +386 (0)41 566 391
E-mail: domacija.bubec@siol.net
Spletna stran: www.domacija-bubec.si

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.