Naslovnica Šport Namesto proti Belgiji v Katarju ponovno proti Hrvaški

Namesto proti Belgiji v Katarju ponovno proti Hrvaški

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da se bo slovenska članska reprezentanca zadnje dni meseca marca spet pomerila s Hrvaško. Slovenska izbrana vrsta bo tedaj na pripravah v Katarju, kjer se bo srečala tudi z domačo reprezentanco.
Namesto proti Belgiji v Katarju ponovno proti Hrvaški

Slovenija je lani marca tesno premagala Hrvate v Stožicah, jeseni pa gladko izgubila v Splitu (foto: FB NZS)

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je že sredi decembra oznanila, da bo slovenska članska nogometna reprezentanca pred pričetkom serije tekem v B ligi UEFA Lige narodov že spomladi odpotovala na mini priprave v Katar, kjer bo tudi odigrala dve pripravljalni srečanji. Po prvotnih načrtih naj bi bila nasprotnika Slovenije domača katarska izbrana vrsta in tretjeuvrščena z zadnjega Svetovnega prvenstva v Rusiji leta 2018 – reprezentanca Belgije.

Danes pa so z Nogometne zveze Slovenije sporočili, da je prišlo v tem scenariju do zanimive spremembe. Slovenija bo namreč namesto z Belgijci prihodnji mesec merila moči s Hrvaško. Belgija je nenadoma odpovedala marčevsko potovanje v Katar (kjer bodo sicer letos med 21. novembrom in 18. decembrom gostili Svetovno prvenstvo), zato so morali v slovenskem taboru hitro najti drugega kakovostnega nasprotnika.

To je vodstvu naše reprezentance nedvomno tudi uspelo, saj se bodo varovanci slovenskega selektorja Matjaža Keka po novem namesto s tretjeuvrščeno pomerili kar z drugouvrščeno ekipo zadnjega svetovnega prvenstva – s Hrvaško. Kljub temu, da sta se Slovenija in Hrvaška nazadnje dvakrat srečali prav v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Katarju, so naši bližnji sosedi nedvomno prav vedno izjemno atraktiven nasprotnik.

Naslednja tekma med Hrvaško in Slovenijo bo tako v Dohi odigrana 26. marca, tri dni kasneje pa se bodo Slovenci tam pomerili še z domačo reprezentanco Katarja. Tako naj bi slovenski selektor Matjaž Kek in njegov novi pomočnik Boštjan Cesar lahko uigravala moštvo, ki ga nato (šele) junija v 10 dneh čakajo kar 4 zaporedne tekme v UEFA Ligi narodov, ko se bo Slovenija pomerila s Švedsko (2. junija), Srbijo (5. in 12. junija) ter vmes tudi z Norveško (9. junija).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.