Naslovnica Kronika Policijski maraton nadzora hitrosti kar na 514 lokacijah

Policijski maraton nadzora hitrosti kar na 514 lokacijah

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo po Sloveniji potekala obsežna policijska akcija. Policisti bodo med 7. in 19. uro na kar 514 lokacijah po vsej državi izpeljali maraton nadzora hitrosti.
Policijski maraton nadzora hitrosti kar na 514 lokacijah

Varnost na slovenskih cestah se je med pandemijo celo poslabšala (foto: policija.si/Uroš Modlič/AMZS)

Prometna varnost na slovenskih cestah je v zadnjih dveh letih od izbruha pandemije koronavirusa upadla. Na Policiji so zato že pred časom napovedali, da bodo zaradi slabšanja razmer pričeli izvajati dodatne ukrepe. Poleg rednih in načrtovanih nadzorov v prometu je en od prvih ukrepov Policije namenjen umerjanju hitrosti. Tako bo že jutri, v četrtek, 3. februarja po vsej Sloveniji potekal obsežen maraton nadzora hitrosti.

»Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajamo skozi vse leto. Maraton nadzora hitrosti je le eden od načinov, s katerim opozarjamo na nevarnost prehitre vožnje. Osnovni namen tovrstnega nadzora ni usmerjen v kaznovanje voznikov – kar kaže tudi dejstvo, da Policija vsako leto objavi seznam lokacij, kjer bo maraton nadzora hitrosti potekal – temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad,« so pojasnili s Policije.

Jutrišnji maraton nadzora hitrosti bodo Policisti izvajali na 514 lokacijah po vsej Sloveniji. Pri aktivnostih nadzora bo predvidoma dejavnih 214 policistov, poleg njih pa bodo v akciji sodelovale tudi ostale policijske patrulje, ki se bodo nadzoru priključile med opravljanjem preostalih dnevnih delovnih nalog. Velja pa poudariti, da so od pričetka leta 2022 na slovenskih cestah izgubile življenje že 4 osebe.

»Življenje lahko rešiš že z majhnimi dejanji: pripni se in zmanjšaj pritisk na stopalko za plin,« pravijo na Policiji, kjer so tudi objavili seznam vseh 514 lokacij, na katerih bo jutri potekal maraton. Že površen pogled na seznam lokacij pa razkriva tudi to, da se bo marsikje maraton nadzora hitrosti pričel že ob 7. uri in ne ob 8. uri, kot so s Policije zapisali v izjavi za javnost.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.