Naslovnica Trendi Stožice bodo aprila zadihale po irsko

Stožice bodo aprila zadihale po irsko

Avtor: Spletno Uredništvo

Arena Stožice bo čez dober mesec ponovno gostila spektakel, s katerim se lahko ponašajo le največja svetovna velemesta. V Meko slovenskega športa in glasbe namreč 7. aprila prihaja veliki plesni šov Lord of the Dance. Plesna predstava z irskim pridihom je v preteklosti kar 21-krat razprodala londonsko Wembley areno, zato bodo tudi Stožice najbrž nabito polne.  

Lotd5

Ekstravagantna plesna predstava Lord of the Dance bo aprila zaživela na velikem odru ljubljanskih Stožic (foto: agencija GIG) 

 

Lord of the Dance je ena izmed najbolj obiskanih plesnih predstav na svetu, saj že 20 let podira vse prodajne rekorde in za seboj pušča navdušene množice. Rekordnih 21-krat je razprodala legendarno londonsko Wembley areno in nastopala na nogometnih stadionih po Evropi in Aziji, občasno tudi pred očmi 120.000 ljubiteljev irske glasbeno-plesne tradicije.

Do danes si je predstavo ogledalo več kot 100 milijonov ljudi v 67 različnih državah. Med drugim je gostovala tudi na West Endu, Broadwayu, ZDA, Kanadi, Mehiki, Južni Afriki, Avstraliji in Novi Zelandiji. Keltska plesna pravljica občinstva po vsem svetu osvaja z ekstravagantnimi kostumi in osupljivo spretnostjo, energijo ter hitrostjo nastopajočih v podkovanih plesnih čevljih.

Plesni šov združuje irsko tradicijo z najnovejšo tehnologijo, spektakularnimi svetlobnimi efekti, plešočimi roboti in akrobati. V pravljici boja dobrega proti zlu plesalci predstavo stopnjujejo skozi strastno ljubezensko zgodbo, ki opisuje pot Malega duha skozi čas in njegovo pomoč Gospodu plesa, ki hoče svoje ljudstvo zaščititi pred Gospodom teme in njegovimi učenci. Brezčasna zgodba o hrepenenju, ljubezni ter veri v dobro in pozitivno.

Predstavo Lord of the Dance je ustvaril idejni vodja, režiser in producent plesalec Michael Flatley, rojen v ZDA leta 1958. Pri enajstih letih je pričel obiskovati irsko plesno šolo “Dennehy School of Irish Dance” v Chicagu in pri sedemnajstih kot prvi Američan osvojil naslov svetovnega prvaka v irskih plesih, so še zapisali v sporočili za javnost agencije GIG.  

Predstavo zaznamuje keltska tradicija, ki je zaznamovala tudi Flatleyja samega, v njej pa je predstavil svojevrstno različico keltskega plesa, mešanico tradicionalnih plesnih korakov, stepa in musicala, s katero se je uvrstil v svetovni koreografski in plesni vrh. Leta 1989 je postavil tudi Guinnessov svetovni rekord v stepu s kar 28 udarci na sekundo in leta 1998 podrl lastni rekord s 35 udarci na sekundo. Obeta se torej plesni spektakel, ki ga odlikuje neverjetna energija. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.