Naslovnica Šport Luka dva tedna na drugem tiru

Luka dva tedna na drugem tiru

Avtor: Spletno Uredništvo

 Iz Španje je danes prišla novica, da se je mladi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić poškodoval. Na srečo ne gre za nič hujšega, dvotedenski počitek pa bo igralcu pred odločilnim delom sezone prišel kot naročen.   doncic 3

Sezona se boljše za španskem klube zaključi šele v drugi polovici junija, ko je na vrsti finale DP, zato so nihanja v formi in poškodbe igralcev nekaj običajnega (foto: fiba.com) 

 

Košarkar maridskega Reala Luka Dončič, dobitnik zlate medalje na zadnjem evropskem prvenstvu in član najboljše peterke na eurobasketu 2017, bo zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice izpustil vse tekme v prihodnjih dveh tednih. Luka Dončić ima za sabo izjemno, a tudi naporno sezono, tudi zato mu vsi slovenski ljubitelji košarke željo čimprejšnjega okrevanja.  

Po zmagovitem evropskem prvenstvu je Luka Dončič redno blestel tudi v dresu madridskega Reala. V španskem prvenstvu je trenutno s povprečjem 13,4 točke najboljši strelec vodilnega moštva španske lige. Še boljši je v Evroligi, kjer je bil med tekočo sezno večkrat proglašen za najbolj koristnega igralca posameznega kroga in trenutno tudi vodi v posebni razvrstitvi za naziv najkoristnejšega košarkarja celotne evroligaške sezone.

Napori so se tako namnožili in Luka, ki ga letos poleti čaka še selitev v ameriško ligo NBA, je svoj stres nekajkrat že izkazal z živčnostjo na tekmah. Tudi na finalu španskega pokala, ki ga je Real presenetljivo izgubil proti Barceloni, je bilo očitno, da je Dončič, podobno kot večji del ekipe, že precej izčrpan. 

V začetku tega tedna pa je šele 19-letni slovenski reprezentant staknil poškodbo zadnje stegenske mišice, ki ga bo z igrišč oddaljila za dva tedna. Luka je imel pri tem srečo v nesreči – če je že bila poškodba neizbežna, se vsaj ni zgodila v enem od ključnih tretutkov sezone. Tako bo Dončič lahko v naslednjih 14 dneh napolnil baterije in se spočit vrnil na parkete tik pred začetkoma končnic Evrolige ter španskega prvenstva. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.