Naslovnica Trendi S februarjem prihajata ena filmska novost za odrasle in ena za otroke

S februarjem prihajata ena filmska novost za odrasle in ena za otroke

Avtor: Spletno Uredništvo

S prvim februarjem v slovenske kinematografe prihajata dve novi produkciji. Otroci in družine se bodo razveselili animirane uspešnice ‘Palčki pomagalčki’, odrasle pa bo pritegnil razburljiv akcijski film ‘Roparsko gnezdo’. 

roprsko gnezdo

Film ‘Roparsko gnezdo’ nadgradi klasično kriminalko z elementi psihološke drame (foto: Blitz Slovenija)

 

Ljubitelji akcijskega žanra bodo tokrat zagotovo prišli na svoj račun. Neizprosna kriminalistična saga ‘Roparsko gnezdo’ spremlja prepletajoča se življenja članov elitne enote policijske postaje celotnega losangeleškega okrožja in najuspešnejše skupine bančnih roparjev, ki nameravajo izvesti domala nemogoč rop Ameriške centralne banke v samem centru mesta.

A to niso običajni roparji: »Odpadniki«, ki jih vodi hladni, že kar nadnaravno mirni Ray Merriman (Pablo Schreiber), svoje podvige izvajajo z vojaško natančnostjo, na podlagi dovršenih načrtov in strokovnega pristopa k stvari – vse te »vrline« so si nabrali kot pripadniki posebnih vojaških enot in čepenja po zaporih. V Merrimanovi ekipi sta disciplinirani družinski mož Enson Levoux (Curtis »50 Cent« Jackson) in Bosco Ostroman (Evan Jones), neizprosni ropar in v vojnah utrjeni veteran, pridružuje pa se jim še njihov »šofer« Donnie Wilson (O’Shea Jackson, Jr.), nekdanji zapornik in točaj s skrivnostno preteklostjo, za katerega je morda vse skupaj kar prevelik zalogaj.

Da izvedejo najnovejši podvig, bodo morali pretentati »Regulatorje« – enoto za težke zločine losangeleške policije – ki uporabljajo precej nekonvencionalne metode, ob katerih pogosto prestopijo črto zakona, da v pest dobijo najbolj izmuzljive in nevarne zločince. Moštvo vodi detektiv »Big Nick« O’Brien (Gerard Butler), ki pri pitju ne pozna mere, pri lovu na zločince pa, se zdi, moralnih zadržkov. Njegove odločitve in prioritete uničujejo še tisto, kar je ostalo od njegovega družinskega življenja. Ne izbira sredstev, da bi zaustavil zločinski pohod Merrimanove tolpe, ki se s svojimi ambicioznimi in nerazrešenimi ropi že leta posmehuje roki pravice.

Akcijska srhljivka, ki se odvija v sodobnem Los Angelesu – mestu z najvišjo stopnjo bančnih ropov na svetu – tradicionalno formulo filmov o »ravbarjih in žandarjih« popestri z elementi psihološke drame in v vrtoglavem ritmu briše mejo med dobim in zlom, pri tem pa že znane teme obravnava sveže in odseva sodobni svet. Ljudje so namreč zapleteni; meja med dobrim in zlim ni tako jasno začrtana, kot bi si mislili, in pogosto dojemanje obeh skrajnosti ni črno-belo, zaradi česar se morajo skozi preizkušnje v življenju prebijati po vmesnih, sivih poteh.

Režijski prvenec scenarista in producenta Christiana Gudegasta (London je padel) je nastal na podlagi zgodbe, ki jo je domislil skupaj s Paulom Scheuringom (serija Beg iz zapora); Gudegast je scenarij spisal sam. Akcijsko srhljivko Roparsko gnezdo (Den of Thieves) si bo na velikih platnih moč ogledati od jutri, 1. februarja. Jutri pa v kina prihaja še druga novost in sicer nova sinhronizirana uspešnica ‘Palčki pomagalčki’, ki prihaja izpod peresa režiserja filma Trd oreh in producenta filma Shrek.

V animiranem filmu se Klara in njena mama selita. Že spet! In to v razpadajočo staro bajto, polno vrtnih palčkov! Klara kmalu odkrije, da ima hiša grozljivo skrivnost: ko je nekega dne po šoli sama doma, z radovednim sosedom Liamom ugotovita, da so palčki pravzaprav živi. Izkaže se, da že štiri leta varujejo naš planet pred nadležnimi malimi pošastmi trogi, ki so iz svoje dimenzije prek portala zavzeli hišo. Edina rešitev, ki lahko zaustavi pošastna bitjeca, pade v napačne roke v Klarini šoli, in tako se morata dekletce in Liam povezati z razpuščeno skupino palčkov, da odženejo troge in rešijo svet.

Slovenske glasove so glavnim junakom posodili Tina Ogrin (Klara), Mirko Medved (Zmrda), Aleksander Golja (Liam), Katja Ogrin (Katarina), Ksenija Urbanc (Brigita), Mihael Mažgon (Žan) in Marko Medved (Zuk). Ta vikend bodo otroci in njihovi starši prišli na svoj račun, saj bodo Palčki pomagalčki poskrbeli za pestro dogajanje po vsej Sloveniji.

V Cineplexxih se bo v soboto, 3. februarja odvijal ‘družinski dan’. Med 15.00 in 17.00 otroke čakajo poslikave obraza, otroški kotiček s pobarvankami in baloni. V Koloseju Ljubljana bo v soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja, potekal ‘družinski vikend’. Od 11:00 do 17:00 bodo organizirane otroške animacije – otroci bodo izdelovali palčkove kape. V Kinu Bežigrad bo v soboto, 3. februarja, od 9.30 ure dalje potekala brezplačan otroška delavnica. Otroci bodo skupaj z animatorkami veselo ustvarjali kapice in druge pripomočke za palčke, potem pa si tudi skupaj ogledali film.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.