Naslovnica Šport ZOI: rekordna odprava, zastavonoša Fabjan in poškodba Petka

ZOI: rekordna odprava, zastavonoša Fabjan in poškodba Petka

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj so v Grand hotelu Union v Ljubljani uradno predstavili olimpijske reprezentantke in reprezentante, ki bodo zastopali Slovenijo na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Po nepotrebni spletni aferi, katere žrtev je bil Jakov Fak, bo zastavonoša za Slovenijo na teh igrah tekačica na smučeh Vesna Fabjan. Sicer bo v južno Korejo odpotovala doslej največja slovenska ekspedicija na ZOI. Negotovosti so le glede vodje odprave Francija Petka, ki je poškodovan.

 repre ZOI 18 2

Največ športnikov bo Slovenijo zastopalo v hokeju na ledu, saj reprezentanca šteje 25 ljudi (foto: olympic.si)

 

Slovenijo bo na zimskih olimpijskih igrah, ki se pričenjajo v petek, 9. februarja, zastopalo kar 71 športnikov. Med športniki je 19 žensk in 52 moških, slovenski predstavniki pa bodo na igrah sodelovali v devetih panogah. Skupaj s trenerji, s serviserji, zdravniškim in drugim osebjem bo v slovenski reprezentanci za OI 2018 predvidoma 162 oseb. 

Slovensko zastavo bo na svečanem odprtju iger nosila Vesna Fabjan, kar so prvič določili obiskovalci profila Vala 202 na družbenem ombrežju Facebook. Prvotno bi moral zastavo nositi biatlonec Jakov Fak, a so se na spletu na žaljiv način oglasili ‘zavedni slovenski šovinisti’ in Fak se je nošenju raje odpovedal.  

Zato je Olimpijski komite Slovenije posegel po javnem izboru, ki je potekal pred uradno predstavitvijo olimpijcev v Ljubljani. Vesna Fabjan je po neuradnih podatkih prejela 404 glasove, hokejist Mitji Robarju pa so namenili 398 glasov. Izid glasovanja je razveselil izkušeno smučarsko tekačico, dobitnico bronaste medalje v sprintu na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, ki pravi, da na otvoritvi ne bo šlo brez treme. “Vem, da je bil tesen izid pri glasovanju, baje je bil fotofiniš. To je zelo odgovorna funkcija, kot prvi pripelješ olimpijsko ekipo in bo tudi malo stresa,” je povedala Vesna v odzivu na razplet glasovanja. 

Na predstavitvi je sicer manjkal vodja slovenske odprave, direktor Smučarske zveze Slovenije in nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Franci Petek. Ta ima poškodovano koleno, pri Olimpijskem komiteju Slovenije pa upajo, da bo Petek vendarle lahko potoval v Južno Korejo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.