Naslovnica Magazin Prihaja nova Kona, pri Hyundaiju so še skrivnostni

Prihaja nova Kona, pri Hyundaiju so še skrivnostni

Avtor: Spletno Uredništvo

Južnokorejski avtomobilistični gigant Hyundai bo konec meseca februarja oznanil svojo zadnjo zanimivo novost na električni pogon. Nova Kona EV namreč predstavlja prvi popolnoma električni SUV.

kona 1

Pri Hyundaiju so glede videza nove Kone Ev še zelo skrivnostni  (foto: hyundai.si)

 

Kot pri ostalih vodilnih svetovnih proizvajalcih avtomobilov tudi pri Hyundaiju budno spremljajo razvoj in trende v panogi ter temu ustrezno prilagajajo svojo ponudbo. Tokrat so se odločili, da združijo dva najhitreje rastoča avtomobilska trenda – SUV in električni pogon. Novo vozilo Kona EV se bo ponašalo z največjim dosegom v razredu in z dvema različicama pogonskega sklopa.

Hyundai je pred spletno premiero Kone EV, ki je predvidena 27. februarja 2018, objavil le prvo skico svojega prvega popolnoma električnega kompaktnega terenca, ki ne pokaže prav veliko, saj gre le za zatemnjen obis vozila. Popolnoma električna Kona pa sicer predstavlja razširitev Hyundaijeve ekološko usmerjene ponudbe in potrjuje Hyundaijev vodilni položaj v segmentu ekoloških vozil.

Hyundai bo tako prva avtomobilska blagovna znamka v Evropi, ki bo z električnim kopmpaktnim SUV ponudila brezogljčno mobilnost najširšemu krogu kupcev. Električna Kona bo kupcem na voljo predvidoma šele letos poleti, so zapisali pri hyundai.si. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.