Naslovnica Trendi S počitnicami se začenja obdobje risank

S počitnicami se začenja obdobje risank

Avtor: Spletno Uredništvo

Bližajo se zimske počitnice, ki se bodo za šolarje zahodnih in osrednjih predelov Slovenije začele 19. februarja, za vse ostale pa  teden dni kasneje  – 26. februarja. Za to priložnost so na podjetju Pro Plus pripravili obilico novosti za otroke in sicer v obliki animiranih filmov. 

free birds movie wide 2

Na ekrane prihaja tudi animirani film Free Birds (Svobodne ptice), ali v slovenskem ‘prevodu’ Purana na begu (foto: Pro Plus PR)

 

V dolgih zimskih popoldnevih in hladnih večerih bo POP TV svoj program popestril z izborom animiranih filmov in premiernih risank, s pomočjo katerih bodo otroci  lahko vzleteli v višave in k neskončnim svetom domišljije. Prve vsebine so že na voljo v spletni videoteki VOYO sicer pa je program predvajanja animiranih filmov nalsednji: 

Akcijska zabavna pustolovščina ‘Kung Fu Panda’ (Kung Fu Panda) – Sobota, 17. februar, ob 16.15

Za prestižni nagradi oskar in zlati globus nominiran animiran film govori o dobrodušnem, a nekoliko nerodnem ter vedno lačnem pandi z imenom Po. Že od nekdaj si želi postati kung fu bojevnik in v neverjetnem spletu okoliščin je izbran za Zmajevega bojevnika, ki se bo spoprijel s snežnim leopardom Tai Lungom.

 Komična zgodba o prvi sodobni družini na svetu ‘Krudovi’ (Croods) – Nedelja, 18. februar, ob 16.25

Krudovi se po uničenju votline podajo na prvo družinsko popotovanje. Sredi medgeneracijskih spopadov in potresnih sunkov odkrijejo povsem nov svet, poln fantastičnih bitij in prihodnost, o kakršni niso niti sanjali. Risani celovečerec je bil nominiran tudi za oskarja. 

Premiera veličastnih superjunakov ‘Megaum’ (Megamind) – Sobota, 24. februar, ob 16.10

Super lopov Megaum pokonča svojega nasprotnika Metro Mana. Kmalu mu postane dolgčas, saj nima nikogar,s komer bi se lahko spopadel. Poslastica veličastnega spopada med dobrim in zlim za ljubitelje sveta superjunakov. 

Mitični svet čokatih vikingov in zmajev ‘Kako izuriti svojega zmaja’ (How to Train Your Dragon) – Nedelja, 25. februar, ob 15.15

Hiccup je sin mogočnega vikinškega poglavarja, toda mladenič zaradi majhne postave kljub vsem prizadevanjem ne more postati pravi heroj, ki bi se spoprijel z nadležnimi zmaji. Ob priložnosti se udeleži treninga boja s veliko krilato nadlego in s pomočjo svojega najnovejšega izuma mu uspe ujeti majhnega zmaja. Bo tako lahko postal heroj?

 Majhen junak – veliko srce. ‘Povest o Despereauxu’ (The Tale of Despereaux) – Sobota, 3. marec, ob 16.10

Preveč zvedava podgana povzroči smrt kraljice in užaloščeni kralj deželo zavije v večno nesrečo. Nekaj let za tem se rodi nenavaden junak, mišek Despereaux, ki namesto strahu pred mačkami raje sanja o neustrašnem viteštvu in kavalirstvu. Sanjavega miška tako izženejo iz kraljestva in poda se na pot dogodivščin, kjer bo kljub svoji majhnosti lahko premaknil ogromne prepreke.  

Premierno ‘Mali princ’ (Le Petit Prince) – Nedelja, 4. marec, ob 16.10

Prva animirana upodobitev Saint-Exuperyjeve čudovite mojstrovine Mali princ. Mala deklica se pod vodstvom gospodovalne matere pripravlja na svet odraslih. Prijazen in navihan starejši sosed, po poklicu letalec, ji odpre vrata v nenavadni svet, v katerem je vse mogoče. Od tega trenutka smo priča čarobnemu in čustvenem potovanju. Za vse, ki si ne bojijo sanjati.

Tudi spletni arhiv VOYO ponuja pester nabor počitniške zabave. Poleg filmskih vsebin lahko otroci uživajo v več kot 400 urah vsebin risanih serij. Med najbolj priljubljeni animirani risanki pa spadata Purana na begu in Rimski gladiatorji.

‘Purana na begu’ (Free Birds) – Zabavna in nenavadna zgodba o puranu Reggieju, ki mu predsedniška pomilostitev na praznik zahvalnega dne omogoči lagodno in brezskrbno življenje. Toda to je račun brez junaškega purana Jaka, ki Reggieja vzame s seboj v časovni stroj, namenjen v čas prvega praznovanja zahvalnega dne. Jake namerava poskrbeti, da se purani ne bodo nikoli znašli na tradicionalnem prazničnem jedilniku, kar Reggieju povzroči številne komične in boleče prigode.

 ‘Rimski gladiatorji’ (Gladiators of Rome) – Novi junak je rojen v tej smešni animirani pustolovščini epskih razmerij. Timo, študent na akademiji za gladiatorje v Rimu, nima želje postati legendarni gladiator, kot je njegov očim. Vse dokler očarljiva Lucilla ne pride v njegovo življenje. S pomočjo skupine prijateljev je Timo odločen, da postane gladiator njenih sanj in se odpravi na potovanje proti cilju, da postane prvi zmagovalec Koloseja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.