Naslovnica Slovenija Pijani Ljubljančan ugriznil policista

Pijani Ljubljančan ugriznil policista

Avtor: Spletno Uredništvo

Policisti v Portorožu so imeli ta teden precej dela z vinjenim Ljubljančanom, ki ‘mu je dogajalo’. Obnašanje opitega je bilo tudi povod za intervencijo patrulje, nato se je mož upiral pridržanju in celo ugriznil policista. Nazadnje je vsa trojica potrebovala zdravniško pomoč.

policija kp pomol 2

Policisti se vsak dan soočajo z ljudmi, ki ne razmišljajo o posledicah svojih dejanj (foto: SU)

Javnost pogosto ne ceni dela policistov, vendar se tudi velikokrat ne zaveda, kako nevarno je lahko vzdrževanje javnega reda in miru. Tako sta policista iz Portoroža zaradi navidezno vsakdanje intervencije končala celo v bolnišnici. Vzrok je bil vinjeni možakar, ki se je pod vplivom hlapov upiral ustaljenim postopkom. A ne za dolgo.  

Iz PU Kuper so sporočili, da so bili v sredo ob 18.00 obveščeni, da je v stavbi v Luciji nek moški napadel domačina, ga žalil in mu grozil. A se ni zadovoljil s tem, ampak je tudi mimoidoče žalil in pozival k pretepu, zato so poklicali policijo. Policisti so ob prihodu na kraju dogajanja ugotovili, da gre za opitega 36-letnega Ljubljančana. Pozvali so ga, naj preneha s kršitvijo, vendar jih ni upošteval. Policisti so zato pristopili do njega in želeli uporabiti prisilna sredstva.

“Pri tem se je kršitelj pričel upirati, tako da se je z trebuhom vlegel na klopco in pod telesom prekrižal roke. Zaradi močne pijanosti in aktivnega upiranja je nato padel na tla in si poškodoval nos. Policisti so padec sicer poskušali preprečiti, vendar jim to zaradi upiranja in teže kršitelja ni uspelo. Kršitelj se je naslonil na levo nogo policista in mu poškodoval koleno,” so zapisali policisti.

Da bi ga obvladali, so bila zatem uporabljena prisilna sredstva (ključ na komolcu, sredstva za vklepanje in vezanje – lisice). Med nadaljnjim postopkom je Ljubljančan enega policista pljunil, drugega, ki je želel preprečiti nadaljnje upiranje, pa je celo ugriznil skozi službena oblačila.

Zaradi poškodbe kršitelja na enoto prišel zdravnik, ki je ocenil, da je Ljubljančan sposoben za pridržanje. Toda tudi policista sta morala v izolsko bolnišnico na pregled zaradi poškodb.

Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, sledi pa mu tudi kazenska ovadba zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja. Ker je ob tem poškodoval policista, se mu najbrž ne obeta mila kazen. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.