Naslovnica Šport Na vrsti je finale slovenskega pokala v futsalu

Na vrsti je finale slovenskega pokala v futsalu

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna je že na vrsti zaključni turnir pokala Slovenije v futsalu. Kot je zadnja leta običajno, bodo sklepne tekme pokala Terme Olimia odigrane v Podčetrtku. Na final four so se uvrstile ekipe Bronx Škofije, Litja, Dobovec MB Monting in Siliko Rem Power.

pokalTermeOlimia Tako so se lani zmage v finalu pokala veselili Mariborčani, ki pa se letos niso uvrstili na zaključni turnir (foto: nzs.si)

 

Jutri bosta v Podčetrtku na vrsti obe polfinalni tekmi pokala Terme Olimia. Na prvi se bo KMN Bronx Škofije ob 17.30 pomeril z Litijo, na drugi ob 19.45 pa Dobovec MB-Monting z ekipo Siliko Rem Power z Vrhnike. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 19. uri.

Tudi Litijani (tako kot KMN Bronx Škodije) na pokal Terme Olimia prihajajo s trenerjem, ki se prvič v tej sezoni okuša na prvoligaški ravni. Damir Pertič je lani na klopi devetkratnih pokalnih prvakov nadomestil Tomislava Horvata. Zaenkrat mu kaže dobro, saj je na lestvici 1. SFL na prvem mestu, ekipa je tudi na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. Litija sicer letos lovi svoj okrogel, že 10. pokalni naslov.

KMN Bronx pa je zagotovo specialist za končnice pokala Terme Olimia. Letos so Škofjoti že tretjič zapored med kvartetom, ki se bori za naslov. Čeprav jih v sobotnem polfinalu čaka favorizirana Litija, si Primorci ne belijo preveč glave, ampak polni optimizma odhajajo v Podčetrtek. Bronx je dosedaj osvojil en pokal in sicer leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil turnir četverice.

V drugem polfinalnem paru je favorit Dobovec. V domačem prvenstvu je črno-bela ekipa na drugem mestu in si obenem močno želi prve lovorike v klubski zgodovini, ki mu je v zadnjih letih vsaj dvakrat že ušla iz rok. Dobovec ima za nekatere poznavalce v tem hipu najboljšo ekipo in najboljšega vratarja, a bodo igralci morali zaigrati sproščeno in svojo kakovost pokazati tudi v Podčetrtku.  

V Vrhniki so lahko ponosni na svojo futsal sredino, saj se je Siliko Rem Power v svoji drugi sezoni med prvoligaši uvrstil tudi v polfinale pokala Terme Olimia. Vrhniško ekipo trenira legendarni Mile Simeunovič, ki je priznal, da je na zadnjih prvenstvenih tekmah ‘šparal’ moštvo za pokalni final four. Mile tudi ne skriva, da nasprotnikom pripravlja kakšno presenčenje. 

Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da so tudi tokrat poskrbeli za žepom in denarnicam prijazne cene vstopnic. Jutri si bodo ljubitelji dvoranskega nogometa lahko obe tekmi polfinala ogledali za ceno pet evrov (enako kot na nedavnem evropskem prvenstvu ena vstopnica velja za dve tekmi tistega dne), za ogled finala pokala pa bodo v nedeljo prav tako odšteli le pet evrov. A pozor, število vstopnic je mejeno na 440. 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.