Naslovnica Trendi Osmerica iz predizbora na EMO, zmagovalec pa na Evrovizijo

Osmerica iz predizbora na EMO, zmagovalec pa na Evrovizijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav je Evrovizija zaradi očitnega tranzverzalnega dogovarjanja glasovanj že zdavnaj izgubila status resnega glasbenega festivala, ji po nekaterih državah EU še vedno namenjajo ogromono pozornosti. Podobno je tudi v Sloveniji, kjer je bil ta konec tedna na vrsti predizobor, na katerem se je šestnajst sodelujočih potegovalo za vstop v finale EME. Finale EME bo na vrsti ta konec tedna, zmagovalec pa bo Slovenijo zastopal na Eurosongu.  

 ema Izbor EME bo v soboto 24. februarja ob 20. uri  na 1. programu  TV Slovenija,  RTV 4D,  Valu 202,  Radiu Maribor in  Radiu Koper (foto:SOJ RTV SLO).

 

Na predizboru so se najbolj izkazali Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček, ki so tako postali finalisti izbora EMA 2018. Prihodnjo soboto, 24. februarja, se bodo potegovali za vozovnico na 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, ki bo letos maja v Lizboni.

Poleg izjemnih finalistov pa se v finalu obeta še nekaj presenečenj. Vidu Valiču se bo v vlogi sovoditeljice pridružila Raiven, ki pravi: »EMA 2018 je zame največji izziv do zdaj, ker bom imela vlogo, ki jo bom opravljala prvič. Tega se zelo veselim in sem počaščena, da mi bo omogočena tudi ta izkušnja. Ni prireditve v Sloveniji, ki bi si jo bolj želela voditi kot Emo.« 

Finale izbora EMA bo poleg izjemnih osmih finalistov in zanimivega voditeljskega para prineslo še nekaj glasbenih poslastic. Oder bodo, poleg finalistov, zavzeli še trije odlični glasbeniki. Prvi je Omar Naber, zmagovalec izbora EMA 2017. Druga je Amaya, ki je, kot Maja Keuc, evrovizijske navdušence s skladbo No One navdušila v Düsseldorfu leta 2011. Tokrat bo slovenski publiki premiereno predstavila svoj novi singel. Tretja pa je prav novopečena voditeljica Raiven, ki bo spomnila na svoji skladbi z izbora EMA 2016 in 2017, nastop pa začinila s čisto svežo skladbo, spročajo z RTV Slovenija. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.