Naslovnica Trendi Orli poleg medalje priskakali rekordno gledanost

Orli poleg medalje priskakali rekordno gledanost

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenija je včeraj na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu osvojila srebrno medaljo, to pa je botrovalo k rekordni gledanosti prenosa. Sicer ima medalja eno manjšo lepotno napako, saj je na ‘svetovnem’ prvenstvu v poletih sodelovalo le osem držav, pa še te so bile vse iz Evrope. Medtem pa RTV Slovenija športno koraka naprej in pripravlja nove posebne oddaje.

skakalci srebro 3

Slovenska skakaška reprezentanca in njeni zvesti navijači si zaslužijo vse možne pohvale (foto: fis-ski.com)

 

Slovenski skakalci Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc in Peter Prevc so na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu osvojili srebrmo medaljo, potem ko so zaostali le za Norvežani. Lep uspeh slovenskih športnikov so pozdravili tudi številni gledalci pred malimi ekrani. Srebrno ekipno medaljo skakalcev na SP v poletih si je ogledalo povprečno kar 336.800 ali 17,8 odstotkov gledalcev, starih nad 4 leta, oz. več kot polovica (55 odstotkov) vseh gledalcev televizije v času prenosa ekipne tekme. Še posebej je bila za gledalce zanimiva druga serija, ki jo je spremljalo povprečno 380.600 ali 20,2 odstotka gledalcev, starih nad 4 leta, oz. 56-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa druge serije. 

Vendar pa je s poleti nekaj malce narobe in verjetno bodo morali pri mednarodni zvezi malce razmisliti o prihodnosti tekmovanja. Svetovno prvenstvo, na katerem nastopa le osem držav, povrh vsega pa je prav vseh osem iz Evrope, si ne zasluži naziva svetovno prvenstvo. Za primerjavo – lani je v švicarskem St. Moritzu na svetovnem prvenstvu v alpskih disciplinah sodelovalo 77 držav, katere so zastopale vseh pet naseljenih zemeljskih kontinentov. 

Z RTV Slovenija so sicer sporočili še to, da so bili konec tedna odlično gledani tudi prenosi drugih športnih dogodkov. Prenos tekme evropskega prvenstva v rokometu med Dansko in Slovenijo je povprečno spremljalo skoraj 300.000 gledalcev, starih nad 4 leta. Vsaj minuto kateregakoli od številnih športnih prenosov pa si je minuli vikend na TV SLO 2 ogledalo kar 1.175.400 različnih gledalcev.

V letošnjem letu pa bo TV Slovenija predvajala štiri športno tematsko obarvane oddaje ‘Vse je mogoče’. Prva bo dodobra ogrela ozračje tik pred začetkom olimpijskega meseca na Televiziji Slovenija, in sicer v soboto, 3. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1. Sproščena zabava v studiu bo prežeta z duhom zimskih športov, saj se bodo voditelj in tekmovalci posvetili igram na ledu in snegu. Oder oddaje bo med drugim zasedlo celo drsališče, na nepogrešljivem poševnem odru pa boste priča tudi podelitvi medalj za zelo nenavaden zimski šport. 

Voditelju Bojanu Emeršiču se bodo pridružili: simpatična Nina Valič, priznani športni novinar Aleš Smrekar, vedno nasmejana Urška Vučak Markež, gostobesedni Luka Korenčič, zabavni Miha Brajnik, nenadomestljivi Tadej Toš in dobitnica bronaste olimpijske medalje iz Lillehammerja Alenka Dovžan. Ustvarjalna ekipa oddaje Vse je mogoče se pripravlja tudi že na naslednjo posebno oddajo, ki bo posvečena nogometni vročici, na sporedu pa bo junija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.