Naslovnica Slovenija Mojster za volanom zbral za 3000 evrov kazni

Mojster za volanom zbral za 3000 evrov kazni

Avtor: Spletno Uredništvo

Na slovenskih cestah se vsak dan dogajajo nenavadne stvari, ki predstavaljo navarnosti za ostale udeležence v prometu. V zadnjih letih pa se opazno povečuje število ljudi, ki se zaradi pomanjkanja denarja naokrog vozijo z neregistriranimi vozili in/ali brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ko takšni vozniki na cesti zagledajo policiste, običajno poskušajo še pobegniti, vse pa se skoraj vedno konča z visokim seštevkom vseh prekrškov. Tokrat je 27-letni ‘mojster’ iz Ljubljane v Strunjanu nabral za 3000 evrov kazni.   

policija kp pomol Policisti koprske uprave so ‘prvi polčas’ lova na sumljivega voznika opravili ponoči, ‘drugi polčas’ pa zjutraj (foto: Ognjen Antonič)   

 

Akcija policistov se je začela, ko so okrog polnoči na cesti med Izolo in Portorožem opazili osebni avtomobil znamke Renault Laguna. Voznik je v križišču za Belveder peljal čez polno črto in pospešil, ko je opazil patruljo, da bi pobegnil. Policista sta se seveda odpeljala za njim in vozilo kmalu izsledila med Valeto in Strunjanom, vendar je bilo že zapuščeno.

Na vozilu so bile obrabljene pnevmatike, voznik je vozilo pustil odklenjeno oz. nezavarovano, kasneje pa se je izkazalo, da je vozilu tudi potekla registracija. V bližini so kmalu zatem našli 25-letnika iz Rakeka, ki je povedal, da so bili v vozilu štirje, za volanom pa naj bi sedel 27-letni Ljubljančan. Slednji po evidencah policije ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so se očitno odločili avto pustiti pri miru in počakati, če se bo lastnik vrnil ponj.   

Čakali niso prav dolgo, saj so jih že naslednje jutro ob 8.40 obvestili, da so trije fantje dejansko odpeljali neregistrirano vozilo. Policisti so jih izsledili in ustavili, nakar so najprej ugotovili, da je avto vozil isti voznik kot pri polnočnem begu. Vozniku so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, izdali pa so mu tudi plačilni nalog zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov – izrabljene pnevmatike, nezavarovano in neregistrirano vozilo, vožnja po levem pasu in odklon strokovnega pregleda, potem ko je hitri test pokazal tudi na prisotnost mamil. 16-letnemu sopotniku so tudi zasegli manjšo količino marihuane.

Skupni seštevek vseh kazni je bil okrogel – 3000 evrov. Ostali udeleženci v cestnem prometu upajo, da bo ‘mojstra’ ta kazen kaj izučila in da ga ne bodo nikoli več videli za volanom, to pa velja tudi za ostale ‘mojstre’ brez vozniške in registracije, ki se vsakodnevno igrajo z življenji na slovenskih cestah. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.