Naslovnica Slovenija Obeta se invazija italijanskih turistov

Obeta se invazija italijanskih turistov

Avtor: Spletno Uredništvo

Med 5. majem in 3. junijem se na italijanskih TV kanalih predvajajo štirje 15-sekundni spoti, s katerimi Slovenske turistična organizacija (STO) vabi gledalce k odkrivanju edinstvene neokrnjene narave, preživljanju aktivnega oddiha v naravi in slovenskih naravnih zdraviliščih v skladu z novo kreativno rešitvijo MY WAY.

Obeta se invazija italijanskih turistovSTO je tokrat oglase zelo premišljeno razdelila med najbolj popularne italijanske televizijske oddaje (foto: slovenia.info)

 

5. maja je Slovenska turistična organizacija (STO) pričela oglaševalsko kampanjo na pomembnejših televizijskih kanalih v Italiji. Do 3. junija se bodo vrstili štirje različni video-spoti o Sloveniji v dolžini 15 sekund. »Skupno se bo v času kampanje predvajalo več kot 330 spotov, 20 % vseh spotov pa se bo prikazovalo v t.i. prime-time času in v času najbolj gledanih TV oddaj, predviden doseg pa presega 70 milijonov gledalcev.

Samo v prvem dnevu kampanje, si je oddaje, med katerimi so se predvajali spoti, ogledalo več kot 5 milijonov gledalcev,” pojasnjujejo na STO. V času kampanje se spoti slovenskega turizma predvajajo na treh najbolj gledanih programih italijanske državne televizije – kanalih RAI 1, RAI 2 in RAI 3. Na največji komercialni mreži Mediaset se spoti prav tako pojavljajo na treh najbolj popularnih programih – Canale 5, Italia 1 in Rete 4, oglase pa se vrtijo še na priljubljenem programu plačljive televizije SKY ter na programih zasebnih mrež NOVE in LA 7. 

Tokrat so se pri STO še posebej potrudili, saj so spote umestili v ustrezne termine oddaj, ki se ponašajo z visoko gledanostjo. »Spoti se bodo predvajali med drugim tudi med velikim finalom Europa League in med poročili SKY TV, med predvajanjem priljubljenih filmskih uspešnic na Canale 5, med oddajo Melaverde, na kanalih RAI med turističnimi oddajami Kilimangiaro, LineaBlu in pred osrednjim TV dnevnikom na RAI 1, na LA 7 pa med osrednjim večernim TV dnevnikom in drugimi priljubljenimi informativnimi oddajami, kot sta 8 e mezzo in Atlantide.

Spote si bodo tudi ogledali gledalci priljubljenega satiričnega programa Fratelli di Crozza na NOVE (Discovery Channel),« so pojasnili na STO. V letu 2018 je Italija za Slovenijo predstavljala največji emitivni trg po številu turističnih prihodov, ter drugi največji trg po številu prenočitev. Italijani Slovenijo zaznavajo kot destinacijo, z bogato wellness in zdraviliško ponudbo, drugačno od množičnega turizma, ki nudi številna doživetja. Sicer pa italijanskega gosta običajno ni težko zadovoljiti – potrebno mu je le dobro napolniti želodec.

“Cilj oglaševanja na nacionalni televiziji je povečati prepoznavnost in ugled Slovenije kot privlačne butične turistične destinacije na italijanskem trgu. S 15-sekundnim oglasom v točno določenih televizijskih programih želimo gledalce pritegniti z motivi edinstvene neokrnjene narave Slovenije in gledalce navdušiti za preživljanje aktivnega oddiha v naravi in slovenskih naravnih zdraviliščih.

Z oglaševanjem na italijanskih vsedržavnih televizijskih postajah bomo dosegli velik del italijanske populacije, saj več kot 80 odstotkov Italijanov televizijo uporablja kot prvi vir pridobivanja informacij. V letošnjem letu smo se odločili za obsežneješo kampanijo, ki zaobjema vse glavne kanale italijanske televizije s poudarkom na kanalih, ki imajo največ gledalcev z višjo potrošnjo”, je za slovenia.info povedal Aljoša Ota, direktor predstavništva STO v Italiji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.