Naslovnica Trendi Novinarska konferenca, debata in predstava

Novinarska konferenca, debata in predstava

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gladališče za prihodnje dni pripravlja dva odrska dogodka. Prvi bo četrtkovo gostovanje Ane Golob v sklopu projekta Dežela pridnih, drugo pa bo petkova premiera predstave z naslovom ‘6’, katero bo že v torek napovedala tudi tiskovna konferenca.  

ana golobica 3Boštjan Narat bo tokrat gostil Ano Golob bo (foto: Matej Povše/SMG) 

 

Teden bo v torek, 27. marca, ob 10. uri v prostorih Nove pošte odprla tiskovna konferenca, posvečena premieri avtorskega projekta ‘6’ avtorja Žige Divjaka. Raziskovalno-dokumentarna predstava je nastala po resničnih dogodkih, ki so se odvili februarja 2016 v Kranju. Na tiskovni konferenci bodo o predstavi spregovorili ustvarjalci Žiga Divjak, Katarina Stegnar, Tibor Mihelič Syed, Maja Ava Žiberna in Gregor Zorc.

Predstava 6 ima podnaslov Šest otrok ni nikoli preveč, režiser je Žiga Divjak, igrajo pa Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weis in Gregor Zorc. Sodelovali so še (na projekciji) Sajjad Ahmadi, Ojalan Alothman, Sayed Mahdi Hashemi, Erfan Gulzari, Omid Moradi in Majid Tahiri. Pomoč pri raziskavi: Maja Ava Žiberna. Oblikovanje videa: Domen Martinčič. Oblikovanje zvoka: Iztok Drabik Jug. Oblikovanje svetlobe: David Orešič. Premiera predstave bo v petek, 30. marca, ob dvajsetih, ponovitve pa 4., 10., 18. in 19. aprila, prav tako ob 20.uri.

V četrtek, 29. marca, pa bo ob 20. uri na vrsti novo dejanje projekta ‘Dežela pridnih – Kdor ne dela, naj ne je! Ker je bil pred kratkim (21. marca) Svetovni dan poezije, bo tokrat Boštjan Narat gostil Anjo Golob – pesnico, dramaturginjo, kritičarko, predvsem pa lucidno opazovalko prostora in časa, v katerih prebivamo. Gorovila bosta o poeziji kot delu, o poeziji kot zavezi, o poeziji kot modusu bivanja ter etični in politični drži.

Kakšno besedo bosta rekla tudi o tem, kaj pomeni biti pesnica v državi, v kateri oblastniki stisko ustvarjalk in ustvarjalcev komentirajo z modrostmi tipa ‘Kdor ne dela, naj ne je’ in ‘Sem Slovenec, ne jamram, delam.’ “Lahko pesem premaga cinizem? Ali pa si mora za to nadeti boksarske rokavice? Anja Golob v ringu Dežele pridnih,” pravijo na SMG. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.