Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije: Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Rdeči križ Slovenije: Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Avtor: Spletno Uredništvo

Rdeči križ Slovenije tudi letos pripravlja posebno humanitarno akcijo, s katero bi radi ljudem polepšali Velikonočne praznike. Akcija je že tradicionalna in poteka v sodelovanju s trgovsko verigo Mercator, imenuje pa se ‘Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?.’ 

rk zagorjeTakšne in podobne prizore bo v četrtek moč videti po vsej Sloveniji (foto: rks.si)

Ena izmed temeljnih vrednot Rdečega križa je humanost – solidarnost, pomoč ljudem v stiski, ki tvegajo revščino in socialno izključenost. Prav tako je Za RKS pomembna vrednota zdravje vseh državljanov, na katerega lahko vplivajo tudi s preventivnim delovanjem, saj lahko vsak naredi nekaj dobrega zase.

V ta namen bo Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji in verigo Mercator ponovno organiziral akcijo ‘Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?’ Gre za akcijo, katere namen je zbiranje prehranskih in higienskih izdelkov za socialno ogrožene uporabnike. Izdelke bodo v četrtek 29. marca zbirali prostovoljci območnih združenj Rdečega križa Trbovlje, Vrhnika, Sevnica, Kočevje, Ajdovščina, Gornja Radgona, Slovenjske Konjice, Radlje, Novo mesto, Koper, Grosuplje, Hrastnik, Krško, Maribor, Litija, Ormož, Ilirska Bistrica, Šentjur pri Celju, Idrija, Cerknica in Celje.

Zbrane prehranske in higienske izdelke bodo takoj po akciji prepeljali v zbirne centre, kjer jih bodo nato razdelili med uporabnike. Po uradnih podatkih pod pragom revščine pri nas namreč živi okoli 14% ljudi, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije. Svoje humanitarno poslanstvo RKS širi tudi tako, da se v svoje vrste vabi vse, ki bi lahko kakorkoli prispevali k uspešnosti te in ostalih akcij.

Pri RKS pa se bodo donatorjem tudi zahvalili s praktičnim darilom. Pripravili so posebne brošure, izdane v založbi Rdečega križa Slovenije, na temo zdrave prehrane, gibanja, zdravega delovanja srca, krvnega tlaka in bolezni, ki jih v spomladanskem obdobju povzročajo klopi. S tem želijo vrniti ‘dobro za dobro’ in pozitivno vplivati na zdravje vseh, ki darujejo izdelke.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.