Naslovnica Slovenija Nizozemci na Rogli, Rogla v Franciji

Nizozemci na Rogli, Rogla v Franciji

Avtor: Spletno Uredništvo

Nizozemsko moštvo slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča je ugotovilo, da je Slovenija odličen kraj za priprave kolesarjev. Sicer Slovenska turistična organizacija z Nizozemci sodeluje že od leta 2017. Neokrnjena narava, ugodna klima, sobna infrastruktura za aktivni oddih in strokovna znanja Slovenijo uvrščajo med vse bolj zaželene destinacije za športnike.

Nizozemci na Rogli Rogla v FrancijiZreče in Rogla sta lokaciji, ki sta že dolgo znani kot vrhunska centra za priprave športnikov (foto: teamjumbovisma.com)

Profesionalno kolesarsko moštvo Jumbo Visma izhaja iz Nizozemske, kjer je veliko vetrovnih ravnin, ni prav veliko vzpetin. Ker na največjih mednarodnih dirkah brez vožnje v strme klance ne gre, se morajo ekipe in posamezniki dobro pripraviti tudi za te težje vzpone. Tako je ekipa Jumbo Visma po zaslugi slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča odkrila, da je Slovenija odličen kraj za bazične priprave kolesarjev.

Tudi Slovenska turistična organizacija (STO) se je že leta 2017 z moštvom Jumbo Visma dogovorila za promocijsko sodelovanje, tako da ni bilo veliko presenečenje, ko so se Nizozemci odločili, da tokrat pripravljalni tabor svoje razvojne (mladinske) ekipe opravijo pri nas. “Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening. Tukaj želimo opraviti veliko višinskih metrov, zaradi česar je področje okoli Rogle idealno za našo ekipo,” je dejal vodja ekipe Robbert de Groot.

Z STO so še pojasnili, da se trenutno različne selekcije Jumbo Visme pripravljajo na treh različnih lokacijah. – Primož Roglič z najboljšimi člani nabira kilometre na prizoriščih prihodnje dirke po Franciji, preostali ‘ne-turovci’ se potijo na cestah Tirolske, v Sloveniji pa trenirajo mlajši kolesarski upi rumeno-črne ekipe. Le-ti so stacionirani v neposredni bližini Rogle, kjer imajo tako v Zrečah, kot tudi v hotelu Planja na sami Rogli odlične razmere za vadbo in regeneracijo po napornih vzponih.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.