Naslovnica Gospodarstvo Slovaško-slovenski poslovni forum

Slovaško-slovenski poslovni forum

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Slovaško je pravkar odpotovala množična slovenska gospodarska delegacija, v kateri so zastopniki 15 slovenskih podjetij in institucij s področja zelenih tehnologij in inovacij. Vzporedno z državniškim obiskom Bratislave slovenskega predsednika Boruta Pahorja bo namreč na vrsti tudi obsežen slovensko-slovaški poslovni forum.

Slovaško slovenski poslovni forumOb poslovnem forumu bodo slovenski gospodarstveniki opravili vrsto individualnih sestankov in obiskali nekatera slovaška podjetja (foto: bratislava-motor-city.com)

 

Osrednji gospodarski del obiska slovenske delegacije v Bratislavi bo na vrsti jutri. Najprej bo za udeležence na sporedu obisk slovaških podjetij, kjer jim bodo predstavili organizacijo podpornega okolja ter slovaških prebojnih rešitev. Popoldne bo pod okriljem javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija in SARIO (Slovaške agencija za spodbujanje investicij) potekal slovensko-slovaški poslovni forum.

Forum bosta otvorila najvišja predstavnika obeh držav – predsednica Slovaške republike Zuzana Čaputová in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Na njem bodo poleg poslovnih okolij obeh držav, predstavljeni tudi trendi tehnološkega razvoja z vseh štirih vsebinskih področij Slovaške in Slovenije ter sodelujoča podjetja in institucije, sledila pa bodo individualna poslovna srečanja med udeleženci.

Predstavniki slovenske delegacije se bodo že drevi, na predvečer glavnega dogodka srečali z vodstvom in člani Slovaško – slovenskega poslovnega kluba. »Slovaška je že več let na prvem mestu v regiji po številu neposrednih tujih naložb. Privlačna je zaradi razmeroma poceni in kvalificirane delovne sile ter ugodne geografske lege v središču Srednje Evrope. Njeno gospodarstvo je majhno in odprto ter izvozno orientirano, temelji pa predvsem na izvozu avtomobilov in elektronike,« so spomnili s SPIRIT Slovenija.

Dodali so še, da obe državi poudarjata pomen trajnostnega razvoja, ‘zelene agende’ in digitalizacije, zato se bodo posebej posvetili področjem krožnega gospodarstva, pametnih tehnologij, e-mobilnosit in umetne inteligence.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.