Naslovnica Šport Septembra svetovna premiera za slovenske odbojkarje

Septembra svetovna premiera za slovenske odbojkarje

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je pred dnevi objavila razpored prvega dela svetovnega prvenstva, ki ga bosta septembra skupaj gostili Italija in Bolgarija. Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo letos prvič v zgodovini nastopila na svetovnem prvenstvu, naši odbojkarji pa se bodo v prvem nastopu v osrednji Italiji srečali z Dominikansko republiko.

odbojka ep 2015 2Naša reprezentanca ima lepe možnosti, da se na svojem prvem svetovnem prvenstvu prebije v drugi del tekmovanja (foto:ozs.si)

 

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo na bližnjem svetovnem prvenstvu nastopala v skupini A v Firencah in bo svoj pohod začela v sredo, 12. septembra, z obračunom proti Dominikanski republiki. Dominikanski odbojkarji se med našimi nasprotniki vsaj na papirju zdijo najlažje premagljiva reprezentanca. Po dnevu premora našo izbrano vrsto čaka srečanje z Japonsko, dan kasneje pa se bodo pomerili še z Belgijo.

Po novem devu pavze bosta sledili e tekmi proti precej težjima nasprotnikoma – Argentini in domači Italiji. V sedmih dneh bodo slovenski odbojkarji tako odigrali kar pet obračunov, v drugi del prvenstva pa jih vodi eno od prvih štirih mest v skupini. Osnovni cilj naših bi morale biti dve zmagi, s čemer bi bilo napredovanje v drigi del tekmovanja najbrž že zagotovljeno, medtem ko bi se s tremi zmagami verjetno izognili tudi naporni selitvi v Bolgarijo.  

Če bodo slovenski igralci v majici z državnim grbom prvi del SP zaključili kot prvi ali tretji v skupini A, potem bodo drugi del tekmovanja igrali v Milanu, če pa bodo v skupini končali kot drugi, jih čaka selitev v Firencam še bližjo Bologno. V kolikor bi skupinski del zaključili na četrtem mestu skupine, potem bodo z italijanskega škornja odpotovali v bolgarsko prestolnico Sofijo. Uvodni tekmi svetovnega prvenstva bosta v Rimu odigrali gostiteljica Italija in Japonska, v Varni pa druga država gostiteljica Bolgarija in Finska. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.