Naslovnica Slovenija Ljubljana v znamenju kulinarike in kulture

Ljubljana v znamenju kulinarike in kulture

Avtor: Spletno Uredništvo

V uredništvu časopisa In Your Pocket vsako leto označujejo slovenski kulturni praznik z glasovanjem, v katerem bralci pomagajo izbrati najboljšo kulturno sceno v Ljubljani. Letos ima glasovanje še posebej pomen, saj je leto 2018 uradno priznano kot Evropsko leto kulturne dediščine. Prihodnji teden pa se v sloveski prestolnici obeta zanimiva kulinarično-turistično-gastronomska okrogla miza ‘Okusi Slovenije’. 

zmaj

Kot se za prestolnico spodobi, se v prihodnjih dneh ponovno obeta pestro kulinarično in kulturno dogajanje (foto: inyourpocket.com)

 

Vsako leto, 8. februarja Slovenija praznuje nacionalni dan kulture v čast velikega pesnika in kulturne ikone iz 19. stoletja Franceta Prešerna. Ne gre le za praznik dela prost dan, kajti večina kulturnih državnih ustanov nudi brezplačen dostop obiskovalcem v povezavi s prireditvami in praznovanji na ta veliki praznik. V novem glasovanju Best of Ljubljana – Best Culture in Ljubljana 2018 so razširili običajno paleto kategorij na skupno devet kategorij od muzejev, galerij, komercialnih galerij do gledališč in kulturnih ustanov v okolici Ljubljane, da bi v celoti pokrivali raznoliko kulturno sceno v glavnem mestu.

Kot običajno bodo izbor predali v glasovanje svojim bralcem, ljubiteljem umetnosti in tujim obiskovalcem. Glasovanje se je že začelo 17. januarja in se bo zaključilo 31. januarja 2018. Glasovanje poteka preko spletne strani In Your Pocket, o samem glasovanju pa bodo obveščali tudi preko družbenih medijev Facebook in Instagram.

Prve tri zmagovalce v vsaki kategoriji bodo predstavili ob zaključku glasovanja s podelitvijo diplom ob sproščenem druženju tik pred slovenskim kulturnim praznikom. Rezultati glasovanja ter zmagovalci za leto 2018 bodo predstavljeni tudi na spletni strani In Your Pocket in v naslednji tiskani izdaji vodiča In Your Pocket Marec/April 2018, ki bo tujcem na voljo na 500 lokacijah po Sloveniji ter preko PDFa na spetnem portalu časopisa, so še sporočili iz uredništva. 

Prihodni teden pa se v Ljubljani obeta okrogla miza “OKUSI SLOVENIJE”, ki bo potekala v sklopu projekta “THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS” in pod sponzorstvom Diners Cluba. Tam bodo organizatorji s strokovnimi sogovorniki in gosti debatirali o kulinaričnem turizmu in gastronomiji v Sloveniji. Okrogla miza bo v sredo, 31. januarja ob 15.00 uri, potakala pa bo na sejmu Alpe Adria – Gospodarsko razstavišče, dvorana Povodni mož.

Na vprašanja bodo odgovarjali slovenska kuharska zvezda Ana Roš in Valter Kramar (Hiša Franko, najboljša restavracija po izboru The Slovenia Restaurant Awards 20179, mag. Petra Stušek (direktorica Turizem Ljubljana), dr. Janez Bogataj (profesor etnologije, avtor številnih knjig), dr. Noah Charney (profesor umetnostne zgodovine in avtor mednarodnih uspešnic) in mag. Niko Slavnič (predavatelj, direktor in iniciator The Slovenia Restaurant Awards). Program bo povezovala Marjana Grčman, voditeljica in urednica Na lepše, RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.