Naslovnica Trendi Lea zmagala na Emi

Lea zmagala na Emi

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj so na RTV Slovenija opravili z enim pomembnejših glasbenih dogodkov na slovenski sceni – festivalom EMA. Na koncu je zmagala Lea Sirk, ki bo tako maja odpotovala na 63. tekmovanje za pesem Evrovizije v Lizbono.

lea sirk Slovenijo bo v drugem predizboru, 10. maja, Izolanka zastopala s skladbo Hvala, ne! (foto: Jani Ugrin/RTV SLO)

 

Finalni izbor EMA 2018, ki sta ga gostila Raiven in Vid Valič, zakulisje pa je manipuliral Nejc Šmit, je otvoril lanski zmagovalec Omar Naber. Nadaljevali pa so finalisti: Lea Sirk (Hvala, ne!), Indigo (Vesna), INA SHAI (Glow), BQL (Promise), Marina Martensson (Blizu), Lara Kadis (Zdaj sem tu), Proper (Ukraden cvet) in Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj).

Med glasovanjem je Amaya gledalce navdušila s svežim singlom Concrete, Raiven s kompilacijo treh skladb: Črno bel, Zažarim in Povej ter Omar z novim singlom I still believe in you. Pravila glasovanja določajo, da polovico točk prispevajo gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, drugo polovico točk pa razdeli 6 strokovnih žirij.

Slednje so sestavljali: Glasbeni izvajalci – Maja Keuc, Nuša Derenda,Hannah Mancini, Darja Švajger, Omar Naber. Glasbeni ustvarjalci: Robi Pikl, Nikola Sekulović, Miha Guštin – Gušti, Neisha, Boštjan Grabnar. Radijska žirija: Žiga Klančar (VAL 202), Blaž Maljevac (Radio Koper), Aida Kurtović (1. program Radia Slovenija), Gregor Stermecki (Radio Maribor), Marjan Kokol (Radio SI). Televizijska žirija: Mario Galunič, Den Baruca, Matic Zadravec, Klavdija Kopina, Urška Žnidaršič. Klub oboževalcev Pesmi Evrovizije: Miran Cvetko, Irena Žakelj, Gorazd Povšič, Roman Prošek, David Sopotnik. Mednarodna žirija: Dami Im (Avstralia 2016), Kristan Kostov (Bolgarija 2017), Bojana Stamenov (Srbija 2015), Emmelie de Forest (Danska 2013), Aminata (Latvija 2015).  

Na koncu so odločili, da na 63. tekmovanje za pesem Evrovizije, ki bo 8., 10. in 12. maja v portugalski prestolnici, potuje Lea Sirk s skladbo Hvala, ne!, ki so jo ustvarili: Lea Sirk, Tomy DeClerque / Lea Sirk, Anej Sirk / Tomy DeClerque, Lea Sirk. Lea Sirk je sicer simpatično dekle iz Izole, ki s svojimi izjemnimi vokalnimi sposobnostmi redkokoga pusti ravnodušnega. Poleg tega pa je tudi preudarna, saj je okrog sebe zbrala skupino ljudi, ki dobro poznajo različne segmente glasbene scene.  

“Res sem stala za pesmijo, za vsako sekundo sem vedela, kaj se bo dogajalo na odru, ničesar nisem prepustila naključju. Vokalno sem bila pripravljena, ker sem pesem tako napisala, da jo lahko tudi ob treh zjutraj pojem brez težav. Tako da – občutki so lepi, ampak jaz že gledam naprej na to, kaj vse me čaka in se želim dobro pripraviti na še en velik nastop,” je za MMC RTV Slovenija povedala zmagovalka Lea Sirk.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.