Naslovnica Trendi Konec tedna slovenski praznik v Planici

Konec tedna slovenski praznik v Planici

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna bo v Planici na vrsti zaključno dejanje skakalne sezone. Ker gre za enega od največjih slovenskih športnih praznikov, mu bo RTV Slovenija kot običajno namenila posebno pozornost.

planica gužva

Tudi letos bo vrhunec smučarske skakalne sezone zagotovo dogajanje v dolini pod Poncami (foto: planica.si)

 

 

V prihodnjih dneh bodo radijske, televizijske in spletne vsebine RTV Slovenija v večji meri namenjene temam, ki so povezane s Planico. Poleg tega bo med 22. in 25. marcem 2018 Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala s smučarskih poletov v Planici. To bo že šesta prireditev v tej zimski sezoni, kjer je Televizija Slovenija v tej vlogi, gre pa za organizacijsko in tehnično zahtevno nalogo.

Za izvedbo letošnjega prenosa poletov v Planici bo samo za mednarodni televizijski prenos uporabljenih 25 kamer in približno 70 mikrofonov. Prav Planica pomeni v tehničnem smislu vrhunec sezone ne le za smučarje skakalce, temveč tudi za produkcijsko ekipo Televizije Slovenija. Gledalci Televizije Slovenija si bodo v neposrednih prenosih lahko ogledali obe posamični tekmi, ekipno tekmo ter tudi kvalifikacije.

Tekme bo pospremilo komentiranje Andreja Stareta in njegovih strokovnih gostov, osrednji studio bo vodila Polona Bertoncelj, medtem ko bodo z letečimi reporterji pokrili dogajanje na vrhu skakalnice med trenerji in dogajanje med skakalci v tekmovalni vasi. Pred samim športnim dogodkom in tekmami pa bodo dogajanje v Planici spremljala tudi nekatera preostala uredništva Televizije Slovenija.

Oddaja Dobro jutro se bo v planiško dogajanje vključila že v četrtek, 22. marca, ko bodo s terensko ekipo v živo spremljali priprave na začetek planiškega praznika. V četrtkovem jutru bo tudi nagradna igra Zbudi se, Slovenija potekala iz doline pod Poncami. V petkovem jutru (23. marca) se bodo ves čas oddaje v živo oglašali iz Planice. O prazniku v Planici, ki že leta povezuje Slovence, bodo poročali tudi v Informativnem programu Televizije Slovenija.

Radio Val 202 že tradicionalno spremlja skoke in polete v Planici, letos pa bo na prizorišču že od poskusnih skokov v sredo in vse do zaključka sezone v nedeljo. Več programskih pasov bodo izjemni voditelji in novinarji izpeljali iz posebnega studia v živo iz Planice, za komentiranje skokov v Planici pa bo poskrbel Boštjan Reberšak z ekipo športnih kolegov reporterjev.

Radio Val 202 bo poskrbel tudi za spremljevalni program planiške prireditve. Na odru Vala 202 ob izteku velikanke bodo na koncertih od četrtka do nedelje nastopili BQL, Gadi, Hamo & Tribute 2 Love in CoverLover. V petek, soboto in nedeljo bodo na oder po tekmi prišli tudi slovenski skakalci, vse dogajanje pa bo v eno celoto zaokrožil voden program. Val 202 letos pripravlja tudi posebno jutranjo radijsko shemo s prometnimi informacijami, opomniki in glasbo.

Na MMC RTV SLOVENIJA so v obvestilu za javnost zapisali še, da bodo dogajanje v povezavi s Planico gostili na običajnem spletnem naslovu www.rtvslo.si. V uredništvu za nove medije bodo pripravili tudi posebni alternativni spletni prenos sobotne tekme v Planici, ki jo bosta neposredno s kraja dogodka prenašala imitatorja. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.