Naslovnica Magazin Super mega ultra poceni letalske vozovnice

Super mega ultra poceni letalske vozovnice

Avtor: Spletno Uredništvo

Varuhi slovenskih potrošnikov pred spletnimi prevarami so pred kratkim javnost opozorili na nov trik, ki se tiče izjemno ugodnih cen letalskih vozovnic. Potencialnega kupca skušajo zavesti tako, da mu v spletni ponudbi ne prikažejo celotne cene, ampak le 55-odstotni znesek. Po opravljenem plačilu pa preklic nakupa ‘super mega ultra poceni’ letalske karte seveda ni možen.    

Če so nekje cene za polovico bolj ugodne kot v sorodnih ponudbah, potem je nekaj najbrž sumljivo (foto: varninainternetu.si)

 

Zima se noče in noče posloviti, a mnogi že razmišljajo o soncu, palmah in dopustu. “Če se odpravljate v kakšne eksotične kraje, boste skoraj zagotovo do svoje destinacije potovali z letalom. Zato bodite previdni in naj vas ne zavedejo z lepo spletno stranjo in (pre)nizko ceno,” so zapisali na varninainternetu.si. Kdor išče ugodne cene letalskih vozovnic, bi moral posebej paziti na neverjetno ugodne ponudbe, ki se pojavijo med brskanjem po spletu. Ena med temi naj bi se nahajala na strani flightsticketgo.com, kjer med samim naročanjem prek spleta ni nedvoumno razvidno, da znesek na ekranu predstavlja le približno polovico vrednosti celotnega plačila.

Opozorilo, ki je seveda dobro zakamuflirano, se namreč skriva v malem vprašaju zraven cene, kjer s klikom na “More Information” uprabnik le pride do razlage, da je cena na ekranu pravzaprav le del (55% ) vrednosti polne cene karte. Iskalnik letov na spletni strani opozarja, da je v roku 12 ur od naročila možna brezplačna odpoved in polna povrnitev plačanega zneska. Po večkratnem poskusu vzpostavitve kontakta, tako prek elektronske pošte kot tudi po telefonu, je en od prevaranih uporabnikov uspel na telefon priklicati osebo, ki pa ga je na hitro odslovila. Tudi preklic plačila sploh ni bil možen.

Na spletu (Trustpilot, Tripadvisor) je možno zaslediti podobna opozorila uporabnikov, ki so prav tako opravili nakup na omenjeni spletni strani, letalskih kart pa niso prejeli. Popolnoma identično spletno stran so zasledili tudi na drugi domeni, in sicer airlinesticketcorp.com. Najbrž sploh nista edini. Na obeh spletnih straneh ni navedeno, katero podjetje nudi storitev naročanja letalskih kart. Podatki iz whois kažejo, da je bila domena flightsticketgo.com registrirana 21.10.2017, domena airlinesticketcorp.com pa 9.7.2017, vendar so podatki o osebi, ki je domeno registrirala, v obeh primerih zakriti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.