Naslovnica Slovenija Kdo bo prostovoljec leta?

Kdo bo prostovoljec leta?

Avtor: Spletno Uredništvo

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

prostovoljke Ponekod prostovoljci pomagajo posameznikom, ponekod pa tudi širši okolici (foto: irishtimes.com)

 

K prijavi v natečaj Mladinski svet Slovenije vabi vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike – skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Glede teh projektov poudarjajo, da velja kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 30. marec 2018. Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Z natečajem in zaključno prireditvijo MSS promovira prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudiprostovoljcem priložnost, da javno pokažejo, kako veliko jih je in kako razvnorstno je njihovo delo. Obenem bo en od ciljev zaključne pripredtive, da se javno zahvalijo vsem prostovoljcem za njihov prispevek h kakovosti življenje v Sloveniji. Prostovoljci namreč običajno zamašijo tiste luknje, za katere država nima dovolj denarja, ali pa posluha. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.