Naslovnica Šport Bližajo se neprespane olimpijske noči

Bližajo se neprespane olimpijske noči

Avtor: Spletno Uredništvo
Zimske olimpijske igre že glasno trkajo na vrata. Med 9. in 25. februarjem 2018 bodo ljubitelji belih športov lahko preživeli ure in ure pred ekrani, ali pa bodo vsaj z enim ušesom poslušali radijske prenose tekmovanj. Ker je med Slovenijo in Južno Korejo 8 ur razlike, se nam obeta tudi marsikatera neprespana noč – še posebej, če se bodo slovenski športniki borili za medalje, kar jim seveda vsi privoščimo.  
 pyeongchang2018 tour 2
 
Nenavaden olimpijski urnik za smučarje skakalce – začetek finalne serije na manjši skakalnici je predvoden za soboto, 10. februarja ob 22.35 po lokalnem korejskem času (foto: olympic.com)
 

 

Zimske olimpijske igre v južnokorejskem Pyeong Changu bo kot običajno prenašala RTV Slovenija, poudarek pa bo na slovenskih nastopih, prenosih velike večine vseh drugih finalnih odločitev ter spektakularne otvoritvene in zaključne slovesnosti iger. Program na Televiziji Slovenija se bo običajno začenjal s tekmami alpskega smučanja ob dveh oziroma treh zjutraj. Dopoldan bodo sledili prenosi hokeja in umetnostnega drsanja, biatlon bo na vrti točno opoldne, ob 13.30 pa bodo na sporedu prenosi smučarskih skokov (sicer je malce nenavadno, da se bodo tekme začenjale šele ob 21.30 po lokalnem času, saj lahko morebitne prekinitve drugo serijo zavlečejo pozno v noč).

Vsak dan zvečer bo ob 20. uri bo na TV Slovenija na sporedu še večerna olimpijska športna oddaja, ki bo povzela dogajanje preteklega tekmovalnega dne. Novinarska ekipa iz Pjongčanga pa bo vsak dan poleg osrednje večerne olimpijske oddaje poročala tudi za vse dnevno-informativne oddaje, snemala izjave slovenskih in tujih športnikov, pripravljala posebne olimpijske zgodbe ter se trudila pričarati olimpijski utrip iz Južne Koreje v Slovenijo. Televizija Slovenija bo iz Pjongčanga v svojih programih objavila okoli 150 ur premiernega programa, velika večina tega bo na TV SLO 2 v obliki posnetkov in prenosov v živo. Z mešanih con se bodo javljali novinarji neposredno v program s prvimi vtisi in izjavami športnikov po zaključenem nastopu.

Radijski olimpijski program Vala 202 se bo večino tekmovalnih dni začel že ponoči z oglašanji z alpskega smučanja. Zanimivosti nočnega dogajanja bodo osvetlili v jutranji športni zgodbi ob 6.40, daljši informativni blok, ki bo vseboval tudi napovedi nadaljevanja dneva, pa bo v oddaji Druga jutranja kronika ob 7.00. V dopoldnevu bodo nato oglašanja, predvsem s smučarskih tekov in biatlona, precej intenziven pa bo skoraj vsak dan zaključek tekmovalnega dneva, saj bo termin po 13.30 namenjen prenosom hokeja in smučarskih skokov.

Informativni povzetek vsakega od tekmovalnih dni bo dnevno objavljen v oddaji Dogodki in odmevi ob 15.30. Za tiste, ki olimpijskega programa Vala 202 ne bodo mogli spremljati v celoti, bo najbrž najboljša izbira oddaja Naval na šport (vsak dan ob 9.15 in 17.45), ki bo poslušalcem ves čas na voljo tudi v spletnem arhivu in kot podkast. Ne gre prezreti tudi posebni razvedrilni oddaji Športni zajtrk in olimpijski kviz. 

Ekipa multimedijskega centra (MMC) bo že pred začetkom olimpijskih iger poskrbela za številne zanimive vsebine, intervjuje in klepete. Aktivni bodo tudi na družbenih omrežjih facebooku in twitterju. V neposrednih prenosih pa bodo na MMC TV  prenašali tiskovne konference in dogajanje v slovenski hiši v Pjongčangu. Poleg tega bodo uporabniki spletnega portala RTV SLO lahko v simulcastu na spletni strani spremljali vse televizijske prenose, ki bodo hkrati prenašani na TV SLO 2.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.