Naslovnica Slovenija Kampanja Grem na Kras ne bo nikogar pustila lačnega ali žejnega

Kampanja Grem na Kras ne bo nikogar pustila lačnega ali žejnega

Avtor: Spletno Uredništvo

Ker bomo letos poleti Slovenci dopustovali pretežno doma, se lokalna turistična združenja hitro organizirajo in pripravljajo posebne ponudbe. Tako se je javnosti s projektom ‘Grem na Kras’ pravkar predstavila turistična destinacija Kras in Brkini. Njena letošnja ponudba novih doživetij temelji na kulinariki ter bogati naravni in kulturni dediščini.

 Kampanja Grem na Kras ne bo nikogar pustila lačnega ali žejnega

Letošnja kraško-brkinska doživetja so namenjena predvsem malim skupinam (foto: Jošt Gantar/VisitKras)

 

Na južnem delu Primorske so pravkar startali s kampanjo ‘Grem na Kras’ in se hkrati priključili vseslovenski akciji Slovenske turistične organizacije (STO) ‘Moja Slovenija’. S serijo propagandno-promocijskih aktivnostmi tako vabijo k počitnikovanju na Krasu in v Brkinih. Osrednja novost te sezone je gastronomski projekt ‘Kras Pass gourmet’, okrog katerega se je zbralo več kot 40 lokalnih vinarjev, gostiln in kmetij.

V sklopu tega projekta bo vse do konca meseca avgusta vsak dan ob 11., 16. in 18. uri moč rezervirati degustacijo kraških vin s prigrizki, okušanje lokalnih sušenih mesnin ali enourno gourmet doživetje po enotnih cenah od 12 do 24 evrov. Urnik je povsem prilagojen turistom, ki lahko med obiskom znamenitosti uživajo v okusnih degustacijah, potem pa se zvečer ustavijo še v kateri od najboljših kraških gostiln in tam tudi prespijo.

Kulinarično-enološka akcija ‘Kras Pass gourmet’  bo po odprtju slovenskih državnih mej namenjena tudi italijanskim in avstrijskim gostom: »Cilj kampanje je povečati prepoznavnost destinacije kot butične, zelene destinacije, ki ponuja visokokakovostna doživetja za turiste, ki cenijo mir, naravo in gastronomijo. V okviru letošnje promocije destinacije nastajajo tudi nova doživetja, ki še bolj izpostavljajo edinstvenost Krasa,« je pojasnil direktor Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov Aleš Vodičar.

Akcijo so nadgradili s posebnimi ambasadorji in z več videi, sicer pa turistična destinacija Kras Brkini ponuja tudi svoje klasične atrakcije – Škocjanske in druge jame, gradove in druge zgodovinske znamenitosti, botanične vrtove, kobilarno Lipica… V projekt ‘Grem na Kras’ je vključenih pet kraških in brkinskih občin (Sežana, Komen, Divača, Hrpelje-Kozina, Miren-Kostanjevica), vse občinske turistične organizacije ter Agencija za razvoj in marketing v turizmu Nea Culpa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.