Naslovnica Šport Po odpovedi kvalifikacij na evropsko prvenstvo najbrž odhajajo le kadetinje

Po odpovedi kvalifikacij na evropsko prvenstvo najbrž odhajajo le kadetinje

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Odbojkarske zveze Slovenije so posredovali informacijo Evropske odbojkarske konfederacije, ki je morala dokončno ukiniti kvalifikacijske turnirje za vsa evropska prvenstva v mladinskih kategorijah. Evropska prvenstva bodo sicer izpeljali, a se bodo reprezentance uvrstile nanje le prek uvrstitve na mednarodnih lestvicah. Slovenijo bo tako najbrž zastopala le ena izbrana vsta. 

 Po odpovedi kvalifikacij na evropsko prvenstvo najbrž odhajajo le kadetinjeOdbojkarice Slovenije U-17 so trenutno četrte v svoji starostni skupini (foto: ozs.si)

 

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je posredovala novico Evropske odbojkarske konfederacije (CEV), da so bili na krovni evropski zvezi prisiljeni odpovedati vse kvalifikacije za letošnja evropska prvenstva v mladinskih starostnih skupinah. Sicer so se zadnje tedne intenzivno trudili, da bi našli način za izpeljavo kvalifikacij oziroma kvalifikacijskih turnirjev, a je bila pandemija kronavirusa nazadnje le močnejša.

“CEV in organizatorji ne morejo zagotoviti zdravstvene varnosti udeležencem, prav tako so razmere v posameznih državah zelo različne, potovanja so omejena, reprezentance tudi nimajo enakih pogojev za delo in treninge. Izvedba kvalifikacij zato ne bi bila primerna. Glede na to, da so kvalifikacije odpovedane, se bodo v boj za naslov evropskih prvakov in prvakinj podale reprezentance, ki na lestvicah CEV zasedajo najvišja mesta,« pojasnjujejo na OZS.

Tako ima Slovenija pravico za nastop na EP trenutno le za odbojkarice do sedemnajstega leta starosti, saj so slovenske kadetinje na evropski lestvici na izjemno visokem 4. mestu. Mogoče se na EP uspe prebiti tudi slovenskim mladinkam (U-19), saj so v razvrstitvi na trinajstem mestu, vendar naj bi se nekaj reprezentance odpovedalo nastopu. V moški konkurenci za udeležbo na EP najbrž ni nobene možnosti, saj je na lestvici CEV mladinska reprezentanca U-20 na 18. mestu, kadeti U-18 pa so še nižje – na 24. mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.