Naslovnica Slovenija Kako naj zaradi pandemije ravnamo v trgovinah in ostalih poslovnih prostorih

Kako naj zaradi pandemije ravnamo v trgovinah in ostalih poslovnih prostorih

Avtor: Spletno Uredništvo

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je včeraj doživel kadrovsko zamenjavo v vrhu. Doc. dr. Tatjana Lejko Zupancje bila razrešena, zamenjala jo je Mateja Lesar. V trenutnih kriznih razmerah pa je od kadrovskih zamenjav precej bolj pomembna zdravstvena preventiva, kot so na primer nova navodila o priporočenem številu ljudi v poslovnih prostorih. Mišljene so predvsem trgovine, a velja za vse. 

Kako naj zaradi pandemije ravnamo v trgovinah in ostalih poslovnih prostorihČe bi ob obisku trgovin upoštevali varnostne razdalje in nošenju rokavic za enkratno uporabo dodali še zaščitne obrazne maske, bi ta kombinirana preventiva morala zagotoviti varnost vseh zaposlenih in strank (foto: flickr.com/Shlom Fish) 

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je včeraj objavil priporočilo, da naj bi posamezen poslovni prostor moral obsegati okrog 20 kvadratnih metrov površine na posamezno stranko (vsekakor ne manj kot 15 kvadratnih metrov), v kolikor je v poslovnem prostoru naenkrat prisotnih več strank. V večjih prostorih (100 kvadratnih metrov) je malce drugače.
V tako velikih poslovnih prostorih je lahko prisotnih več kot 5 ljudi, saj se le-ti lažje izognejo neposrednemu bližnjemu stiku in ohranjajo razdaljo 1,5 metra, še raje 2 metra.

Strokovnjaki NIJZ so še spomnili, da je potrebno prostore (kljub zimskemu času in ogrevanju) redno prezračevati. »V kolikor gre za naravno prezračevanje, je potrebno imeti odprta vhodna vrata in dodaten vir zraka (okno, druga vrata ipd.). V kolikor to ni mogoče oziroma je urejen sistem prisilnega prezračevanja, je potrebno zagotoviti najvišjo možno moč prisilnega prezračevanja in imeti odprta vhodna vrata,« pravijo na NIJZ.

Lastnik poslovnega prostora mora po novem določiti največje dovoljeno število strank na blagajni, pri čemer moral upoštevati število blagajn in prostor, ki je okrog blagajn na voljo. NIJZ je predlagal,da se loči število strank, ki opravljajo nakupe in stranke, ki skladno s prejšnjim odstavkom stojijo v vrsti na blagajni. »Ko se mesto ob blagajni sprazni in v vrsto vstopi stranka, ki je opravljala nakupe, se dovoli vstop novi stranki,« predlagajo na NIJZ.

Najbrž bi bilo bolj enostavno in zdravstvenim razmeram primerno, da se v trgovinah izračuna priporočeno število strank glede na kvadraturo, nato pa se dovoli vstop novemu kupcu šele potem, ko stranka, ki konča z nakupi, na blagajni plača blago in dokončno zapusti prostor. Vsekakor pa pred trgovinami, kot tudi v njih, priporočajo vsaj 2 metra razdalje med vsakim posameznim kupcem.

Spomnili pa so še na čiščenje ali razkuževanje nakupovalnih vozičkov ter košar (slednje so ponekod začasno že ukinili), naprav za vnos PIN številk, blagajn in drugih površin oziroma predmetov, ki prihajajo v stik s strankami. Podobno kot s strani prodajalcev pa se tudi s strani kupcev se zdi še najbolj koristna obvezna uporaba rokavic za enkratno uporabo, ki jih običajno najdemo na oddelkih za sadje in zelenjavo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.