Naslovnica Gospodarstvo Odpovedi in preložitve sejmov iz panoge turizma se kar vrstijo

Odpovedi in preložitve sejmov iz panoge turizma se kar vrstijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Tako kot se slovenski turizem sooča z začasno prekinitvijo velike večine aktivnosti, tako se je tudi Slovenska turistična organizacija (STO) znašla v položaju, ko so bili začasno prestavljeni ali kar dokončno odpovedani vsi mednarodni sejmi, borze in poslovni dogodki v marcu in aprilu.

Odpovedi in preložitve sejmov iz panoge turizma se kar vrstijoLepote Slovenije bodo morale zaradi pandemije počakati, da se bodo lahko letos sploh kje predstavile (foto: slovenia.info)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) sicer vsakodnevno dnevno spremlja aktualno stanje pandemije koronavirusa v sodelovanju s ključnimi ministrstvi, diplomatsko-konzularnimi predstavništvi ter drugimi pristojnimi organi v raznih državah, vendar sama na razmere nima prav veliko vpliva. Lahko se le prilagaja ukrepom posameznih držav, vse skupaj pa je seveda že močno vplivalo na izvedbo načrtovanih predstavitev STO v tujini in tudi v Sloveniji.

Sejmi Freizeit v Celovcu, IMEX Frankfurt ter RDA Friedrichshafen so bili tako že odpovedani s strani organizatorjev. Zaradi navodil Ministrstva za zunanje zadeve RS glede potovanj v tujino ter priporočilih drugih državnih institucij o zagotavljanju varnosti in zdravja ljudi je STO odpovedala udeležbo na sejmu MITT Moskva, ki se je začel včeraj. STO je promocijski dogodek na košarkarski tekmi lige NBA v Dallasu v po skupni odločitvi vseh soorganizatorjev prestavila na jesen.

Podobno je na letošnjo jesen prestavila ‘workshop’ (delavnico) v Parizu ter roadshowa (ulični predstavitvi) v Avstriji. »Na osnovi skupne odločitev ETC, hrvaške nacionalne turistične organizacije in STO je sprejeta odločitev o izvedbi roadshowa Avstralija v jesenskih mesecih (dogodek je bil predviden med 31.3. – 2.4.). Na kasnejši termin je prestavljen tudi workshop v Zagrebu (predviden za 7.4.).

Izvedba dogodka DAV Panorama/Alpe Adria München v Nemčiji (predvidena za 16.3.) je prestavljena predvidoma na konec maja, workshopov v Rimu in Neaplju pa na september,« so pojasnili na STO. Dodali so še pojasnilo, da je bil Deluxe Travel Market Minsk v Belorusiji, ki je bil predviden za 20. marec, prestavljen na 6. september, Baku Travel Bazar s 7. aprila na 24.junij, Roadshow Benelux Aviareps, ki bi moral startati včeraj, pa na je bil prav tako preložen, a na zeankrat še nedoločen kasnejši termin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.