Naslovnica Slovenija Izdali so že 50.000 brezplačnih vozovnic, poostrili pa bodo nadzor

Izdali so že 50.000 brezplačnih vozovnic, poostrili pa bodo nadzor

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Ministrstva za Infrastrukturo so sporočili, da je bilo doslej izdanih že 50.000 brezplačnih vozovnic javnega prometa za upokojence. Tudi zato so opozorili, da bodo še povečali nadzor glede spoštovanja aktualnih zdravstvenih predpisov v javnih prevoznih sredstvih.

Izdali so že 50.000 brezplačnih vozovnic poostrili pa bodo nadzorNova brezplačna vozovnica za upokojence in ostale upravičence (foto: MZI/gov.si)

 

Ministrstvo za Infrastrukturo (MZI) je pravkar objavilo podatke o doslej izdanih brezplačnih vozovnicah za upokojence ter ostale upravičence. Po informacijah s prodajnih mest na avtobusnih in železniških postajah so od začetka veljavnosti novega predpisa izdali že skoraj 50.000 brezplačnih vozovnic. Od tega je bilo 47.344 upokojencev, 769 imetnikov evropske kartice ugodnosti invalida, 452 vojnih veteranov ter kar 1049 oseb, starejših od 65 let, ki nimajo drugega statusa.

»Število vlog za izdajo brezplačnih vozovnic se po začetnem porastu zdaj nekoliko umirja, zato na Ministrstvu za infrastrukturo opozarjamo, da se zainteresirani za izdelavo brezplačne vozovnice lahko obrnejo na prodajna mesta na avtobusnih in železniških postajah, kjer jim bodo vozovnico izdali takoj,« so sporočili z MZI. Takšen narast števila potnikov, ki so glede koronavirusa v najbolj rizični skupini prebivalstva, pa prinaša določena tveganja.

Zato bodo na Inšpektoratu Republike Slovenije za infrastrukturo sprožili obsežno vseslovensko akcijo poostrenega nadzora, pri kateri bodo posebej preverjali dosledno izvajanje aktualne zakonodaje in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje gledeuporabe zaščitnih sredstev, razkuševanja in varnostne razdalje  med potniki. Preverjali bodo celoten javni prevoz potnikov v državi (tudi žičnice), pa še avtošole, tehnične preglede, dela v tahografskih delavnicah, itd.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.