Naslovnica Slovenija Glasovanje za najboljše restavracije v Sloveniji

Glasovanje za najboljše restavracije v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Le nekaj dni po uspešnem zaključku izbora za najboljše kulturne ponudbe v slovenski prestolnici Ljubljani, namesto najboljše duhovne hrane prihajana vrsto najboljša ‘navadna’ hrana. Glasovanje za izbor najboljše restavracije v Sloveniji je namreč od včeraj že v polnem teku. K njemu so tudi letos povabili tako strokovno kot ljubiteljsko javnost t. i. Chefs&Foodies Akademijo, da skupaj drugo leto zapovrstjo predstavijo vseslovenske in regijske top liste najboljših restavracij. 

TSRA podelitev diplom2017 foto oto zan 2

Organizatorji izbora imajo preprost cilj, da tujim in slovenskim turistom predstavijo najboljše, kar ponuja slovenska kulinarika (foto: Oto Žan/the-slovenia.com)

 

Izbor THE SLOVENIA RESTARANTS AWARDS 2018 se je za javnost začel od 9. februarja in se bo zaključil konec marca 2018. Konec glasovanja bo pospremljen z razglasitvijo najboljših in s podelitvijo diplom. Glasovnice za javnost so objavljene na uradni spletni strani izbora the-slovenia.com, izbor pa poteka prek treh nivojev.

Prvi nivo predstavlja lista najboljših, ki jo je pripravila strokovna komisija. Lista je bila predana v glasovanje na drugi nivo, oziroma v Chefs & Foodies Akademijo. Slednjo sestavljajo chefi, kulinarični strokovnjaki, kritiki, sommelierji, gostinci, vinarji, bonvivani in poslovneži. Zadnji, tretji nivo pa predstavlja širša slovenska javnost in njeno galsovanje.

Preliminarni izbor restavracij, pravila in kriterije za leto 2018 je opravila strokovna komisija v sestavi:

– DR. JANEZ BOGATAJ, zaslužni redni profesor, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti. 

– DOC. DR. ALEŠ GAČNIK, kot etnolog in sociolog kulture je zaposlen na Univerzi na Primorskem, kjer je predstojnik Katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Fakulteti za turistične študije

– MAG. HELENA CVIKL, Direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor

– NOAH CHARNEY mednarodni ‘best-selling’ avtor številnih knjig in profesor zgdovine umetnosti

– IVA GRUDEN, lastnica LjubljanaNjam, pisateljica, predavateljica.

Člani komisije so predizbor opravili na določenih osnovah, na osnovi katerih se je nazadnje oblikovala skupna ocena “splošnega zadovoljstva” ob obisku restavracije. Restavracija mora obratovati najmanj eno leto – tiste, ki so se odprle v letu 2018, bodo lahko kandidirale šele za leto 2019. Ponudba hrane mora biti raznovrstna, inovativna ter iz kakovostnih sestavin. Predstavitev mora biti zanimiva in všečna, okusi skladni, tudi spajanje hrane in pijače pa mora biti primerno.  Nenazadnje pa mora storitev mora temeljiti na prijazni postrežbi in strokovnem znanju priporočanja hrane oziroma pijače.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.