Naslovnica Slovenija Estrada, šport in vseslovenski praznik v Kranjski gori

Estrada, šport in vseslovenski praznik v Kranjski gori

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred bližnjo tekmo svetovnega pokala za alpske smučarje so se v Kranjski Gori na belih strminah Vitranca na prav posebnem smučarskem tekmovanju pomerili slovenski estradniki in glasbeniki.  Športno druženje je bilo namenjeno tudi  podpori slovenskim smučarjem, ki bodo že čez dva tedna nastopili na 58. pokalu Vitranc. 

Skupna fotografija ekipe, ki je za ogrevanje pred spektaklom na Vitrancu marljivo testirala tamkajšnji teren (foto: Žiga Maček/GIG) 

 

V Kranjski gori je potekala kar resna smučarska tekma ter malce manj resno druženje slovenskih estradnikov in glasbenikov. Na beli strmini ali pod njo so se znašli Omar Naber, Dejan Vunjak, Vili Resnik, Nuša Derenda, Nipke, Jurij in Jagoda Batagelj, Zala Smolnikar, Jonatan Haller, Jaša Leban, Alex Volasko, Dragan Stevanović in mnogi drugi.

»Po progi bom šel z zmerno hitrostjo, potem bomo pa videli kako se bodo drugi odrezali,« se je pred tekmo še nasmejal Dejan Vunjak. V zvezdniški smučarski tekmi se je najbolj izkazala družina Derenda, saj sta Matevž in Frenk, sin in mož Nuše Derenda osvojila prvo in drugo mesto, tretji pa je bil plesni prvak Jurij Batagelj, ki je tudi strasten smučarski navijač. 

V ciljni ravnini so se vsi estradniki tudi podpisali na repliko pokala Vitranc. Pokal bo krožil po Sloveniji in zbiral podpise, svojo pot pa končal v arhivu pokala Vitranc. »Slovenci smo smučarski narod in moramo smučanje podpirati tudi takrat, ko ne zmagujemo« pravi Vili Resnik, ki se tudi sam zelo rad požene po belih strminah. Vedno nasmejani Omar Naber pa je tekmo raje spremljal s sončne terase.

»Danes sicer ne smučam, vendar sem veliko v kontaktu s prijatelji, ki radi smučajo, vedno pa tudi navdušeno navijam za naše športnike«. Nedvomno pa se bo veselo in glasno navijalo tudi 9. in 10. marca na Pokalu Vitranc, oziroma slovenski postaji svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške, saj Žan Kranjec sodi med tihe favorite za sopničke v veleslalomu, Štefan Hadalin pa v slalomu.  

Razgrete navijače bo že 9. marca do evforije razvnel tudi koncertni spektakel Q Max Party s skupino Siddharta in Samuelom Lucasom, za ‘športno’ vzdušje do zgodnjih jutranjih ur. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.