Naslovnica Slovenija Davkoplačevalski denar za razbijanje stereotipov o birokratih

Davkoplačevalski denar za razbijanje stereotipov o birokratih

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes je Ministrstvo za javno upravo začelo z letošnjo, že četrto izvedbo programa Partnerstvo za spremembe. Po mnenju ministrstva gre za program inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v javnem in zasebnem sektorju, prek katerega bo ta teden svoja delovna mesta zamenjalo 52 zaposlenih. Kakšne so bile doslej koristi za državljane od tega zelo opevanega programa, pa še ni točno znano.

Part izmenjave MJU2 Ena od izmenjav Partnerstva za spremembe (foto: mju.gov.si)

Program Partnerstvo za spremembe, ki ga izvajata Ministrstvo za javno upravo in AmCham Slovenija, bo letos potekal ta teden, ko so na vrsti izmenjave zaposlenih med organi javne uprave ter slovenskimi podjetji. Izmenjava zaposlenih poteka že četrtič in vsako leto se ji pridruži več posameznikov, državnih organov in podjetij.  

V izmenjavah sodeluje 14 organov javne uprave (7 ministrstev, 2 vladni službi, 5 UE) z 39 zaposlenimi ter 39 podjetij s 13 zaposlenimi. Skupaj se bo izmenjalo 52 zaposlenih. Čeprav se program vsako leto nekoliko nadgrajuje in preoblikuje, so prav izmenjave med zaposlenimi stalnica, na kateri program temelji od samega začetka.

Osnovna ideja leta 2015, ko so s programom poskusili pilotno, je namreč bila, da skušajo s tem, ko zaposlenim iz obeh, pregovorno kar nekoliko sprtih strani, omogočito pravi vpogled v delo „na drugem bregu”, izkušnjo, ki bi pokazala, da so prepričanja, ki veljajo v javnosti, morda le neosnovani stereotipi. Seveda na ministrstvu trdijo, da se je prav to pokazalo že v prvem letu. 

“Tako zaposleni iz gospodarstva, kot zaposleni iz javne uprave so ob menjavi delovnih mest presenečeni ugotavljali, da stvari niso čisto take, kot se govori. Da se tudi v javni upravi dela, da stereotipi o prelaganju papirjev in pitju kavic še zdaleč ne držijo, da se eni od drugih lahko veliko naučijo, izmenjajo mnoge dragocene izkušnje in se na ta način bolje razumemo, gradimo zaupanje, izboljšamo odnose.

Prepričani smo, da bo sprememba delovnega okolja vsem sodelujočim prinesla nov uvid v delovanje druge organizacije, nova znanja in poznanstva ter neprecenljive izkušnje. Glavni cilj Partnerstva za spremembe in izmenjav je, da se trudimo ustvarjati spremembe na bolje, da smo drzno odgovorni, igrivo inovativni in partnersko sodelujoči,” so zapisali na Ministrstvu za javno upravo.

Slovenski davkoplačevalci torej morda plačujemo za razbijanje stereotipov in za nova poznanstva med javnim in zasebnim sektorjem. Zgodba pa je vsekakor lepo propagandno podprta, češ, kako je uspešna in kako dobro deluje: “Partnerstvo za spremembe je skozi prve tri kroge s spreminjanjem miselnosti, učenjem in spodbujanjem sodelovanja in krepitvijo vloge posameznika uvedel koncept inovativnega soustvarjanja v slovenski družbi, kot ga še ni bilo. Razkorak med javnim in zasebnim sektorjem se vse prevečkrat zdi prevelik, pobudnikoma projekta, AmCham Slovenija in Ministrstvu za javno upravo, pa je uspelo skoraj nemogoče, saj sta povezala Slovenijo v sodelovanju in spisala zgodbo, ki je prinesla le dobre rezultate.” 

Žal seznama vseh teh dosedanjih dobrih rezultatov na MJU niso priložili, tako da slovenski davkoplačevalci ne vemo, kolikše so bile doslej dejanske koristi za državljane. Ljubitelji stripov pa se bodo ob tej zgodbi najbrž spomnili na Alana Forda, oziroma na Ministrstvo za raziskavo rudnin in zapravljanje časa. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.