Naslovnica Svet & EU Konec velikonočnih praznikov za večino evroposlancev

Konec velikonočnih praznikov za večino evroposlancev

Avtor: Spletno Uredništvo

Parlament EU ponovno daje slab vzgled parlamentom svojih držav članic, saj je večina evropskih poslancev šele danes zaključila velikonočne praznike in se vrnila na delo. Prejšnji teden je bil namreč namenjen izključno obiskom in potovanjem – 16 delegacij organov EU je obiskalo 19 držav. Ta teden so vsi poslanci v Bruslju zavihali rokave in se bodo spoprijeli s številnimi aktualnimi temami, a kaj, ko jih že čez nekaj dni čaka mesečno romanje v Strasbourg.   

evropski parlament strasbourg low zastave 2

 Parlament EU vsak mesec gostuje v Strasborugu (foto: europarl.europa.eu)

 

Evroposlanci so marca garali zaradi velikega plenarnega zasedanja parlamenta EU, nato pa so si mnogi med njimi privoščili daljši velikonočni oddih in zatem še prigodno službeno potovanje. Prejšni teden, katerega delavnik je bil marsikje po Evropi skrajšan zaradi praznovanja velikonočnega ponedeljeka, se v prostorih organov EU ni dogajalo praktično nič.

Izven zgradb organov EU pa je bilo kar pestro. Kar 16 delegacij je obiskalo 19 različnih držav, ki se nahajajo na širih različnih kontinentih. Večina obiskov se je zvrstila v evropskih državah (tudi Slovenijo so obiskali), a so delegacije odpotovale tudi v Kanado, Sri Lanko, Mauretanijo in Panamo. Ta teden pa so se pisarne v Bruslju končno znova odprle.

Parlamantarce, oziroma člane raznih odborov v naslednjih dneh čaka obravnava vrste zelo aktualnih tem – terorizem, Sirija, pravice žensk in enakopravnost spolov, proračun EU, državljanske svoboščine in pravice, ekonomska in monetarna politika EU, okolje, javno zdravje in zaščita zdrave hrane, farmacevtska industrija, zunanja politika EU, transport in turizem.

Morali pa bodo pohiteti z delom, saj jih že 16. aprila čaka tradicionalna mesečna selitev v Strasbourg, ki bo gostil naslednje plenarno zasedanje.  

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.