Naslovnica Trendi Bližajo se druge metalske zimske počitnice

Bližajo se druge metalske zimske počitnice

Avtor: Spletno Uredništvo

Dropkick Murphys se po dveh razprodanih koncertih v Kinu Šiška in Cvetličarni kmalu vračajo v Slovenijo. Tokrat bo ena najuspešnejših keltskih pank zasedb nastopila kot headliner druge edicije festivala Winter Days of Metal, ki bo marca potekal v Bohinjski Bistrici.

metal bohinj

Pravi metalci pozimi ne hibernirajo – prizor je z lanskega zimskega festivala (foto: FB Winter Days Of Metal)

 

Skupina navdušencev, ki organizira največji slovenski poletni glasbeni festival MetalDays, se je lani odločila, da je napočil čas za izvedbo pravih metalskih zimskih počitnic. V letu 2017 se je tako rodil nov festival – Winter Days of Metal, ki se dogaja v čudovitem okolju Bohinjske doline, v bližini jezera, v podnožju najvišje slovenske gore Triglava.

Marca lani je sicer mirna vasica Bohinjska Bistrica pozdravila metalce z vsega sveta in letos se bo zgodba ponovila. Kot v preteklem letu bo glavni kraj dogodka dvorana Danica v Bohinjski Bistrici, kjer bodo ljubitelji metal glasbe lahko uživali v popolnih zimskih počitnicah. Prvo ime druge izvedbe festivala bo skupina Dropkick Murphys.

Band Dropkick Murphys sicer druži več kot dve desetletji glasbenega ustvarjanja, v letu 2018 pa bodo praznovali 20 let od prvenca Do Or Die. Dropkick Murphys so avtorji devetih albumov, s singloma Tessie in I’m Shipping Out to Boston pa so doživeli svetovno slavo, ki jih je popeljala na vse velike festivalske in arenske odre.

Najnovejši glasbeni material so predstavili leta 2017 z albumom 11 Short Stories of Pain & Glory, ki ga bodo poleg ostalih uspešnic predstavili na idiličnem prizorišču v Bohinju. Dropkick Murphys sicer beležijo neverjetne uspehe na vseh svetovnih priznanih glasbenih lestvicah in so trenutno ena najbolj zaželenih zasedb.

Za obiskovalce festivala Winter Days of Metal so v sodelovanju s podjetjem Markun Shuttle pripravili organizirane prevoze iz Ljubljane in Kranja. Vstopnice za festival WDoM (festivalske in enodnevne) pa so še vedno na voljo na običajnih prodajnihmesti, 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.