Naslovnica Šport S tekmo Slovenija : Srbija se jutri v Stožicah začenja EP v futsalu

S tekmo Slovenija : Srbija se jutri v Stožicah začenja EP v futsalu

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri se v Ljubljani začenja evropsko prvenstvo v futsalu, ki ga Slovenija gosti prvič. Slovenska reprezentanca se bo v prvi tekmi prvenstva jutri ob 18. uri pomerila s Srbijo, morebitna zmaga pa bi ji že odprla vrata do napredovanja v četrtfinale. Prvi favoriti za medalje na tem EP so Španija, Portugalska in Italija, čeprav tudi Slovenija ter katera od štirih ekip iz držav nekdanje Sovjetske zveze lahko pridejo visoko. 

Alen Fetic UEFA Futsal EURO 2018 1 Alen Fetić (z žogo) in Igor Osredkar (št. 7) bosta tudi tokrat ena od glavnih adutov slovenske izbrane vrste (foto: futsaleuro2018.si)

 

Slovenska futsal reprezentanca je že leta 2010 začela niz zaporednih nastopov na evropskih prvenstvih, letos pa bo nastopila že petič v nizu. Najvišje se je zavihtela leta 2014, ko je bila šesta, kar tri EP pa je odigrala v neposredni soseščini (Madžarska, Hrvaška, Srbija). Jutri jo za uvod v domače EP ob 18. uri čaka Srbija. Stožice bodo predvidoma polne, zato se obeta primerno navijaško vzdušje. 

 „Srbija je v zadnjih letih izredno napredovala, postali so pravi kolektiv. Golov ne dobivajo lahko. Dodana vrednost ekipe je Mladen Kocić, ki mu bomo namenili še nekaj več pozornosti. Kako se jih bomo pa lotili, pa na tem mestu ne bi govoril,“ je bil pred tekmo s Srbijo kratek in jedrnat slovenski selektor Andrej Dobovičnik. Sloveniji bo sicer jutri na vsak način poskusila premagati Srbe. V naši skupini A je namreč še reprezentanca Italije, ki je običajno precej brazilsko obarvana in zato najbrž težje premagljiva.

“Vsi igralci razmišljamo samo o tej tekmi. Ta zmaga bi nas popeljala v četrtfinale, vemo, kaj nam lahko prinese. Vsi smo osredotočeni na 30. januar, upam, da bodo Stožice polne in da se bomo uvrstili v četrtfinale. Nekih velikih skrivnosti med nami ni, za nas je pomembno, da skušamo dobiti prvo tekmo, da zagrizemo v parket in skušamo zmagati,« je o o prvem srečanju EP povedal slovenski reprezentant Alen Fetić. 

Na prvenstvu nastopa 12 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine s po tremi ekipami. V četrtfinale se uvristita boljši dve iz vsake skupine. Srbska futsal reprezentanca na svetovni lestvici zaseda 14. mesto, kar je le mesto za Slovenijo. V Evropi je Srbija deseta, Slovenija pa deveta. Letos bo Srbija nastopila že na petem evropskem prvenstvu od leta 2007. Pred začetkom evropskega prvenstva je Srbija odigrala tri tekme in jih dobila vse tri – proti srbskemu prvoligašu Novi Pazovi (2:0), proti Kuvajtu (6:0) in Franciji (5:0).

Pred uvodno tekmo UEFA Futsal EURO 2018 med Slovenijo in Srbijo bo v dvorani Stožice potekala tudi krajša otvoritvena slovesnost, ki se bo približno pričela ob 17.45 uri. Del otvoritve bo tudi nastop skupine Tosca Beat. Vse obiskovalce zato naprošajo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (dvorana se sicer odpre 90 minut pred prvo tekmo). Reprezentanci bosta pričeli z ogrevanjem ob 17.10.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.