Naslovnica Slovenija Zdrava konferenčna pogostitev in jubilejni Gostinsko turistični zbor

Zdrava konferenčna pogostitev in jubilejni Gostinsko turistični zbor

Avtor: Spletno Uredništvo
Nova Gorica bo čez nekaj dni gostila jubilejni 70. Gostinsko turistični zbor, ki bo hkrati del Dnevov slovenskega turizma (DST). V sklopu dvodnevnega zbora bo na vrsti tudi kulinarični dogodek ‘Zdrava konferenčna pogostitev’, ki bo obenem uradni trening slovenske mladinske kuharske ekipe za udeležbo na Kulinarični olimpijadi v Stuttgartu.
Zdrava konferenčna pogostitev in jubilejni Gostinsko turistični zbor

Napovedni plakat za letošnji jubilejni Gostinsko turistični zbor, ki bo že 70. po vrsti (foto: FB TGZS)

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) skupaj z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije pripravlja kulinarični dogodek ‘Zdrava konferenčna pogostitev’, ki ga bo gostila Restavracija Tiffany novogoriškega Hotela Park in sicer v ponedeljek, 13. novembra, od 19. ure dalje. Ta dogodek bo predstavljal tudi trening slovenske mladinske kuharske ekipe pred odhodom na Kulinarično olimpijado v Stuttgartu 2024.

Kulinarični dogodek sodi v program dvodnevnega 70. Gostinsko turističnega zbora Slovenije (GTZS), ki ga bodo letos zaznamovale 3 razstave in kar 19 različnih tekmovanj za kuharje, receptorje, strežbo, sobarice, natakarje, v poznavanju in strežbi vin, v poznavanju in strežbi piv, v pripravi burgerjev, v mešanju koktajlov, v pripravi kave, v slaščičarstvu ter v pripravi jedi v big pan ponvi.

Gostinsko turistični zbor Slovenije je ena najpomembnejših prireditev turizma in gostinstva v državi, ima tudi najdaljšo tradicijo na tem področju in je obenem del ‘Dnevov slovenskega turizma’ (DST). Ker se bodo na ‘Zdravi konferenčni pogostitvi’ pomerili v različnih starostnih skupinah (dijaki, mladinci, člani), dogodek še bolj povezuje vse v gostinstvu in turizmu ter omogoča primerjavo s kolegi iz stroke, izmenjavo dobrih praks in nabiranje izkušenj.

»Spremljanje strokovnih tekmovanj v živo je prava učna ura, saj lahko obiskovalci preverijo svoje znanje ter se spoznajo tudi z novosti in trende v stroki. Največji izziv je biti inovativen, upoštevati trende, biti pred drugimi in to prenesti v delovni vsakdanjik, z željo izboljšanja kakovosti storitve,« so na Slovenski turistični organizaciji (STO) povzeli informacije s TGZS ter z Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.