Naslovnica Slovenija Zamenjava v vrhu Planinske zveze Slovenije

Zamenjava v vrhu Planinske zveze Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Sedanjega generalnega sekretarja Planinske zveze Slovenije Mateja Planka je pravkar nasledil njegov dosedanji namestnik Damjan Omerzu. Slednji si je za cilj zadal, da bo ohranil stabilno poslovanje in ugled PZS, ki je ena največjih slovenskih nevladnih organizacij.

Stari in novi generalni sekretar Planinske zveze Slovenije (foto: PR PZS)

35-letni Damjan Omerzu je bil zadnji dve leti namestnika sedanjega generalnega sekretarja Mateja Planka, sicer pa je že od rane mladosti močno povezan s planinstvom. Omerzu je namreč hkrati tudi vodnik PZS, inštruktor planinske vzgoje, markacist, organizator izletov, taborov in raznih drugih dogodkov ter novi sekretar član Planinskega društva Bohor Senovo.

S Planinske zveze Slovenije (PZS) so pojasnili tudi, da je bil kot strokovni sodelavec povezan z različnimi področji delovanja zveze – predvsem na področju projektnega dela, članstva in pravnih zadev. Tako širok spekter znanja pa je bil tudi pogoj za prevzem bogate zapuščine dolgoletnega generalnega sekretarja Mateja Planka.

Med ostalimi cilji so še podpora planinskim kočam za lažje spopadanje z izzivi turizma, izgradnja novih umetnih sten in ureditev naravnih plezališč za športne plezalce. Ker PZS glavnino svoje dejavnosti izvaja na področju rekreativnega planinstva, bo poudarek tudi na nadaljnjem usposobljenosti strokovnih sodelavcev.

»Zaveza PZS je širiti preventivne dejavnosti ozaveščanja vseh obiskovalcev gora o varnosti in odgovornemu obnašanju. V letu 2021 z veseljem pričakujem olimpijske igre, kjer bo športno plezanje premierno zastopano in nadejam se, da bo tudi sezona svetovnega pokala, vključno s septembrsko tekmo v Sloveniji, potekala čim bolj nemoteno,« je dejal Omerzu.

Pojasnil je še, da bo osnovni cilj ohranitev stabilnega poslovanja PZS in nadaljnja stalna racionalizacija ter informatizacija delovanja, kar bo omogočilo tudi lažje delovanje planinskih društev. En od ciljev je tudi dokončna ureditev statusa planinskih poti in sistemskega financiranja njihovega vzdrževanja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.