Naslovnica Svet & EU Za neuspeh Brexita je zdaj kriva droga

Za neuspeh Brexita je zdaj kriva droga

Avtor: Spletno Uredništvo

Odhod Britancev iz Evropske unije je se je že pred časom sprevrgel v tragikomedijo, v zadnjih dneh pa so si vladajoči angleški konservativci kar sami zabili še en žebelj v krsto. Kar nekaj vidnih članov stranke ‘Torijev’ je namreč priznalo, da je v preteklosti konzumiralo prepovedane droge. In seveda so se jih takoj lotili prek Twitterja, češ, da je šele sedaj povsem jasno, zakaj se je Brexit tako zapletel.

Za neuspeh Brexita je zdaj kriva droga“Zdaj nam je jasno – vsi so bili ves čas zadeti, zato je Brexit propadel,” so se na družbenih omrežjih v šali strinjali mnogi nasprotniki vladajoče angleške konservativne stranke (foto: pxhere.com)

 

Ko je pred kratkim britanska premierka Theresa May s solzami v očeh ponudila svoj odstop in se namesto ‘železne lady 2.0’ v zgodovino vpisala kot ‘jokajoča luzerka’, si vseeno nihče ni obetal, da lahko ladja njene konservativne stranke potone še globlje. Toda, kot pravi en od Murphyevih zakonov, nikoli oz. nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Andrea Leadsome in Michael Gove, ki se ob napovedanem slovesu Therese May potegujeta za položaj novega voditelja konservativne stranke, sta oba priznala, da sta v mladosti kadila marihuano.

Seveda so se ju takoj lotili šaljivci v družbenih omrežjih, češ, da je komaj sedaj glede mega-kompliciranja Angležev z Brexitom marsikaj bolj jasno. Po poročanju ruskega spletnega medija Sputnika je tudi sekrater za Brexit Dominic Raab branil oba politika ter za nameček tudi sam priznal uporabo prepovedanih drog v preteklosti. Da bi bila mera polna, je med vidnimi politiki stranke še Rory Stewart priznal svoje narko-grehe in sicer naj bi med obiskom Irana kadil kar opij, Jeremy Hunt pa je priznal, da je med obiskom Indije poskusil jogurt z marihuano.

Omeniti velja še nekdanjega londonskega župana iz iste stranke Borisa Johnsona, ki naj bi trdil, da so mumed študijem na univerzi nekoč sicer ponudili nek bel prašek, ampak ga seveda ni posnifal ter zato tudi ne ve, ali je bil to res kokain (podobno je nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton trdil, da je v študentskih časih sicer kadil domači zvitek z kanabisom, a pri temu ni inhaliral dima).

Naj je bil plavolasi Boris poreden ali ne, pravzaprav niti ni tako pomembno. V družbenih medijih so tokrat raje posvetili represivnosti britanske zakonodaje glede drog. Ker so jo spisali prav konservativci, so očitno dobro vedeli, o čemu pišejo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.