Naslovnica Gospodarstvo Slovenski proizvajalci pohištva v ZDA

Slovenski proizvajalci pohištva v ZDA

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj je v ZDA odpotovala delegacija slovenskih pohištvenih podjetij. Njen cilj je seznanitev s trendi in poslovnimi priložnostmi na ameriškem trgu, osvežitev dobrih poslovnih odnosov s tamkaj živečimi slovenskimi poslovneži ter vzpostavitev novih poslovnih povezav. V času obiska bo delegacija obiskala tudi specializirani sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu ter imela več poslovnih sestankov s potencialnimi poslovnimi partnerji.

Slovenski proizvajalci pohištva v ZDA

Prizor s sejma industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicag (foto:neocon.com)

 

Obisk sejma industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu predstavlja le nadaljevanje aktivnosti na ameriškem trgu ter gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA – po že izvedenih podobnih turah v letih 2017 (New York) in 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh). Trg ZDA namreč predstavlja enega od najbolj perspektivnih trgov za slovenska podjetja, saj jim ponuja številne priložnosti.

Tokrat se potovanja v ZDA udeležujejo predstavniki podjetij Murales d. d., Donar, d. o. o., C.E.T.A. d. o. o., L.ASK d. o. o., Mizarstvo FLORJANČIČ d. o. o., NOKI-A d. o. o. ter Lesarskega grozda. »Gre za profilirane ponudnike, med katerimi ima večina že izkušnje z izvozom izdelkov na trg ZDA. Ameriški trg nagovarjajo z nišnimi, ‘high-end’ ter ‘contract’ izdelki in storitvami.

V ta namen bodo v Chicagu obiskali specializirani sejem industrijskega oblikovanja NeoCon (www.neocon.com) in se na njem sestali s potencialnimi ameriškimi partnerji.Poleg tega bo organiziranih več poslovnih sestankov ter predstavitev poslovnega okolja v Chicagu ter najnovejših trendov v pohištveni industriji. Organiziran bo tudi sestanek s predstavniki slovenske poslovne skupnosti v Chicagu in njihovimi lokalnimi partnerji,« pravijo na javni agenciji Spirit Slovenija.

Sicer sejem NeoCon vsako leto obišče več kot 50.000 oblikovalcev, arhitektov, trgovcev ter končnih uporabnikov iz ZDA in od drugod. Na kar 93.000 m2 razstavnega prostora okrog 500 vodilnih podjetij razstavlja izdelke in storitve v kategorijah pohištva, tkanin, talnih oblog, izdelkov za notranjo opremo, notranjih oblog, tehnologije za opremljanje delovnih prostorov in pisarn, zdravstvenega varstva, gostinstva, trgovine na drobno, izobraževanja, javnega prostora in potreb vlad.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.